Açılması için şarkılar bestelenen, sevgiliye yazılan şiir ve sözlerin başında yer alan Park AVM (City Van AVM) şimdi de satılığa çıkarıldı. Van’ın bitmeyen aşkımız olarak nitelendirdiği AVM, yaşanan sorunlar sonrası çileye dönmüş durumda. Ne olacağı ise henüz belirsiz.

2010 yılında temelleri atılan ve 1 yıl sonra Van’da yaşanan 2 yıkıcı depremin ardından yapımına ara verilen City Van AVM’nin (Park AVM) derdi bitmiyor. Yıllarca yapımı tamamlanmadığı için alay konusu olan, üzerine şarkılar ve şiirler yazılan, çok sayıda benzetmenin yapıldığı City Van AVM, sonunda 2019 yılında hızlı bir şekilde tamamlandı ve hizmete açıldı. ‘Yeter ki açılsın’ diyerek açılışı yapılan ve City Van AVM, yapılan yarışma sonrası ismi de Park AVM olarak değiştirildi. Açıldığı günden bugüne kadar birçok firmaya ev sahipliği yapan Park AVM geçmiş yıllardaki gibi açılsın söylemlerinden çok açıldıktan sonra yaşanan sorun ve sıkıntılarıyla gündemden bir türlü düşmedi. Bir gün sular kesin denilen AVM’ye diğer gün elektrikler kesildiği için insanlar giremez oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin belirlemiş olduğu yönetim ve göreve getirdiği kişi işten anlamayınca olan Van’a ve orada yatırım yapan yatırımcıya oldu. Tüm bu gelişmelerin ardından Van Büyükşehir Belediyesi kendisine ait olan 75 dükkanı 120 milyon liraya satışa çıkardı. Şimdi, bu kadar pasif ve işlevsiz bir AVM’de 120 milyon lira vererek dükkanları satın alacak yeni bir yatırımcı aranıyor.

PARK AVM’DEN SON GELİŞMELER

Park AVM’de yaşanan son gelişmeler ile ilgili Yeni Doğu Gazetesi’ne konuşan Park AVM Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Özdek şunları söyledi: “Park AVM’nin geçmişine baktığımız zaman 2010 yılından bu gününe kadar süre gelen hikayesi söz konusudur. 2019 yılına kadar müteahhit anca bitirebilmiş ve 2019 Şubat ayında bir firmaya verilerek kapılarını açmış. Ancak 2019’dan beri beklenen ilgi görülemedi gelen firmada Park AVM’yi daha da kötü bir duruma getirmiştir. Borçlar yapmış ve birçok sıkıntılar yaratmıştır Belediye tarafındaki ve sivil tarafındaki kiracıları mağdur etmiş ve en nihayetinde Vali Beyin çağırısıyla park AVM’deki mülk sahiplerinin toplanmasıyla yeni bir yönetim kurulmuşlardır. Yeni yönetimle borçlar ele alınmış borç hesapları yapılmış %50 belediye, %50 ise mülk sahipleri tarafından karşılanacağı ifade edilmiştir. Son olarak da borçlar için VEDAŞ ile görüşmeler yapılmış taksitlere bağlanabilmesi adına. Doğalgaz borcu söz konusuydu onlar ödenmeye gidilmiştir.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATIŞA ÇIKARDI

Özdek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Son olarak biz yönetim olarak bizler İstanbul’dan yeni bir firma olan profesyonel ve kurumsal bir firma getirmek için İstanbul’a gidip görüşmeler yaptık. ENS firmayla bir anlaşma imzaladık. Park AVM’yi de Van AVM gibi yapacaklarını söylediler. Bizlerde sözleşme imzaladık bu sözleşme sivil tarafını ilgilendiren bir sözleşme. Bu sözleşmenin aynısını belediyede ihale şeklinde yapması geriyordu. Ancak belediye bu son zamanda bir satış kararı çıkarmış kendisine ait olan 75 dükkanı satma kararı almış ve 120 milyona satışa çıkarmıştır. Maalesef bu fiyata satılabileceği şaibeli bir durumdur. Onun için bizler yeni yönetim olarak buradan Valimize sesleniyoruz. Bizler şu anda kapalı bir AVM ile karşı karşıyayız. 800 kişiye istihdam sağlayacak bir yer. Sizden rica ediyoruz. Mağduruz. Bu mağduriyetin son bulması adına buranın tamamının profesyonel olan ENS firmasına verilmesini istiyoruz. Buranın markalarla donatılıp Van’ımız ve halkımız için yarar sağlamasını istiyoruz. Burası istenilen fiyatına satılmayacağını düşünüyoruz ve çokta kışa bırakılmadan bu firmaya kiralayıp burayı geri kazanmalıyız. Van’ın kalbinde bulunan bu AVM’Yİ hayata geçirmemiz gerekiyor.” Aycan Doğmaz - Yeni Doğu

Editör: TE Bilisim