ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ


 

Uzun yıllardır kentteki oto dizayn, donanım ve tefrişatın öncüsü olan Van Delal Oto Dizayn, Van’da Sanayi Sitesi’nin ardından ikinci şubesini de İpekyolu Caddesi üzerinde açtı. Muğdat Şerefoğlu’nun sahibi olduğu firma müşteri ağını ve donanımdaki niteliğini artırırken, yeni şubenin açılışına kentten önemli isimler katıldı. Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Ak parti Van il başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van ESOB Başkanı İsa Berge, Van Sanayi Tornacılar Başkanı Kenan Akalın Vanlı iş insanları ve Esnaflar katıldığı açılış duaların okunması ve kurdele kesimi ile gerçekleşti.

TÜRKMENOĞLU: BU TÜR GİRİŞİMLER BİZİ GURURLANDIRIYOR

Açılışta konuşan Ak parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, “Van’da hizmet sektöründe yeni yerler açılıyor. Van hem bir tarafta büyüyor hem de teknolojiyi takip eden yeni bir şehir oluyor. Bir tarafı ticaret, bir tarafı sanayi, bir tarafında tarım ve hayvancılık şehri olma yolunda adım adım ilerliyor. Batıda sürekli gördüğümüz iş yerlerinin bir versiyonu da bugün Van’da açıldı. Otomobile yeniden bir heyecan kazandıran Delal oto dizayn Özellikle görsel alanda güzellikler sunuyor. Bu tür işletmeleri genç girişimci kardeşlerimizin açması bizi gururlandırıyor. Bugün de bu işletmenin sahibini yalnız bırakmamak için buradayız ki diğer genç girişimci arkadaşlarımıza da örnek olsun. Bu vesileyle emeği geçen herkesi tebrik ediyorum bu açılışa ortak olan bütün misafirlerimize teşekkür ediyorum’’ Dedi.

ŞEREFOĞLU: İNSANLARIN ARTIK İSTANBUL’A, ANKARA’YA GİTMESİNE GEREK YOK

2001 yıllından bu yana çalışan işleteme sahibi Muğdat Şerefoğlu ise açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Bu işe başlarken piyasadaki işlere bakarak düşük model araçlarla başlayıp devam ettim. Bir yerden sonra işimi daha çok sevdim ve büyümeye memleketimizin daha fazla istidama gerek olduğunu düşündüm. Sonrasından piyasa araştırması yapıp Türkiye genelinde en iyi eğitimi veren kişilere ulaştım ve eğitimini aldım.  Bizim memleketimize oto dizayn adına büyük bir eksiklik olduğunu fark ettik.

Oto dizayn için genelde insanlar Ankara ve İstanbul gibi illere gitmek zorunda kalıyordu. Bu işi artık kendi memleketimize getirdik ve çevre illerden de talep aldık. Tabi bu işi sadece burada bırakmayacağımızda altına çizerek söylüyorum. Yurt dışına gidip daha büyük eğitimler alıp memleketimize istihdam sağlamak” Dedi. 10 kişiyi istihdam ettiklerini belirten Şerefoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Çalışanlarımla beraber sürekli eğitimlerden geçiyoruz. Çalışanlarıma hep şunu aşılıyorum en iyi işi yap yaptığın iş hiç görünmüyorsa bile en iyi şeklide görünecek gibi yapıldığını söylüyorum.”

Editör: TE Bilisim