ŞEHRİVAN HABER: HAKİM İNALÖZ-HAKAN İZGİ

Tarihe halkın darbecilere karşı aldığı zafer olarak geçen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Van’da da Anma Etkinlikleri Programı düzenlenecek. Van Valiliği öncülüğünde gerçekleşecek olan programda sabahtan akşama kadar farklı bölgelerde ve alanlarda 15 Temmuz’daki hain darbe planına tepki gösterilip darbeye engel olma uğruna hayatını feda eden şehitler anılacak.

15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında Van’daki programlar bu sabah saat 08.00 itibariyle Van Valiliği bahçesinde başlayacak. Van Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği resim sergisi etkinliği ile birlikte kentteki bir çok kurum ve kuruluşun kendi düzenlediği sergiler açılacak ve gün boyu halkın ziyaretine açık şekilde devam edecek. Sergileri Kale Kültür Parkı ve diğer alanlardaki atletizm, masa tenisi gibi etkinlikler izleyecek. Saat 10.00 itibariyle Akköprü mezarlığında şehitlik ziyareti gerçekleştirilecek. Bu ziyaretin ardından tüm camilerde mevlid ve hatip programları gerçekleştirilecek. Ardından İskele Emniyet Kavşağı’ndan başlayıp Beşyol’a kadar uzanacak bir yürüyüş gerçekleştirilecek ve darbeye karşı duruşun simge merkezi olan beşyol’daki etkinlikler start alacak. Bu alanda Kuran-ı Kerim tilaveti, dualar, şehitlerin anılmazı, belgesel izletilmesi, protokol konuşmaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları, müzik ve şiir dinletileri gibi etkinlikler gece yarısını geçene kadar sürecek. Etkinlikler gece yarısından sonra selaların okunması ile son bulacak.

VAN’DA 15 TEMMUZ'DA BELIRLI GÜZERGAHLARDA ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliklerinin yapılacağı Beşyol meydanına ücretsiz ulaşım sağlanacak. Van Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine vatandaşın rahat ulaşabilmesi için saat 18:00 ila 00:30 arasında ücretsiz ring seferi düzenleyecek. Yeni TOKİ, Eski TOKİ, Kiracılar TOKİ, Edremit Çarşı, Kalecik TOKİ, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Bostaniçi TOKİ, Kevenli TOKİ, Memursen TOKİ, Van Kale yolu, Hacıbekir Mahallesi ve Sıhke TOKİ olarak belirlenen 12 noktadan vatandaşlar alana ulaştırılacak. Ücretsiz düzenlenecek olan otobüs seferleri yeterli yolcu kapasitesine ulaşınca hareket edecek. Etkinliklerin sona erdiğinde aynı güzergâhtan dönüş seferleri yine ücretsiz düzenlenecek.

VANLILAR DARBEYE KARŞI NET BİR DURUŞ SERGİLEMİŞTİ

Hatırlandığı üzere FETÖ mensuplarının gerçekleştirmek istediği darbe teşebbüsüne karşı duruşlardan en kuvvetlilerinden birisi de Van’da sergilenmişti. Darbeciler Van’ın da aralarında bulunduğu önemli üsleri kontrol altına almaya çalışırken halkın direnişini aşamamıştı. Vanlılar 15 Temmuz gecesi Van Beşyol meydanında buluşmuş ve darbeye göğüs germişti. Haftalarca süren demokrasi nöbetinde Beşyol bir simge haline gelmiş ve 7 gün 24 saat nöbet tutulan alanda Van sergilediği tavırla Türkiye’deki örnek kentlerden birisi olmuştu.

Editör: TE Bilisim