ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-FATMA NUR POLATCAN

Edremit’te festivaller bitmek bilmiyor. Van’ın uluslararası ve ulusal alandaki en renkli ve dikkat çeken festivallerinin adresi olmaya başlayan Edremit’Te bir renkli festival daha gerçekleşti. İlçede son dönemlerde farklı alanlarda birçok etkinlik yapılmaya devam ederken, Edremit Belediyesi bu yıl 4’üncü düzenlenen bisiklet festivalinin startını verdi. Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ çerçevesinde düzenlenen bisiklet festivali için yaklaşık 300 bisikletli havalimanı kavşağında bir araya gelerek, sağlıklı bir yaşam için Van Gölü kıyısında pedal çevirdi. Festivalde, Belediye Başkanı İsmail Say, Van Gölü Aktivistleri, Van Pedalşör Grubu üyeleri, protokol üyeleri ve birçok sporsever sağlıklı bir yaşam sloganıyla bisiklet sürdü. Edremit Kent Meydanı'nda sona eren etkinliğin ardından konuşan Say, “Van halkının buluşma noktası haline gelen Edremit’imizi hem sporla hem sanat, kültür hem de farklı çalışmalarla tanıtmaya devam edeceğiz.” dedi.

VAN’IN GÖZ BEBEĞİNE BİSİKLETLER ÇOK YAKIŞTI

Son dönemlerdeki çalışmalar, kente nefes aldıracak etkinlikler ve uluslararası boyuttaki festivaller ile kentin göz bebeği haline gelen Edremit’te bu hafta sonu da pedaller çevrildi. Van Gölü’nün eşsiz manzarasına sahip Edremit’te düzenlenen bisiklet festivali ile Van Gölü sahillerinde yüzlerce sporcu festivale katılım sağladı. Farklı kentlerden de katılımcıların yer aldığı festivalde eşsiz manzara eşliğinde yapılan etkinliğine halk da büyük bir ilgi gösterirken festivalin sonunda konuşan etkinliklerin mimarı başkan İsmail Say, festivale ve diğer etkinliklere dair değerlendirmelerde bulundu.

EDREMİT MANZARASINDA BİSİKLET FESTİVALİ ŞAHANE

Bisiklet festivalinde konuşan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, “Edremit’te 4’ncü Bisiklet Festivalimizi yaptık. Yol boyu önümüzde arkamızda yani her tarafımızda cıvıl cıvıl insanlar bu festivalin heyecanını yaşadı. Edremit Kent Meydanı da tarihi bir gününü yaşıyor. 2019 yılında başlatmış olduğumuz Avrupa Hareketlilik kapsamındaki hareketlendirme çalışmalarımızı bir parçası da bisiklet parkuru oldu. Bunun 4’cüsünü de yine Edremit sahil bandımızda geçekleştirdik. Yüzlerce bisiklet ve sporsever arkadaşımızla birlikte havaalanı kavşağından kent meydanına kadar ve yaklaşık 10 kilometrelik bir parkuru tamamlamış olduk. Sonrasında da misafirlerimizle birlikte Van Gölü’nün keyfini çıkardık. Özellikle hafta sonları Van halkının buluşma noktası haline gelen Edremit’imizi hem sporla hem sanat, kültür hem de farklı çalışmalarla tanıtmaya devam edeceğiz. Bizleri yalnız bırakmayıp, Türkiye’nin farklı illerinden gelen herkese teşekkür ederim. Pedalşör grubu, Vangölü aktivisleri ve grup halinde veya tek tek katılım sağlayan herkese teşekkür ederim.” Diye konuştu.

ÖZEL: DOĞAMIZA SAHİP ÇIKALIM

Festivale katılım sağlayan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Özel, “Avrupa Hareketlilik haftası dolayısıyla bisiklet festivaline katılım sağladık. Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen bu festival hayatımıza hareketlilik katkı. Sağlıklı bir yaşam için bizler sürekli hareket etmeliyiz. Bu anlamda da bisiklet kullanımını özellikle yaygınlaştırmamız gerekiyor. Mavi Van Gölü, temiz bir çevre ve kendi sağlığımız için bu tür etkinliklere katılım sağlamalıyız. Düzenlenen bu festivalde yüzlerce bisikletlinin katılım sağlaması bizi çok mutlu etti. Van’da artık bisiklet kültürünün oturduğunu ve halkın da artık bisiklete yöneldiğini görebiliyoruz. Dünya gittikçe kirleniyor ve insanlar da hareketsiz bir yaşama mahkum kalıyor. Bunu değiştirmek elimizde biz de sürekli hareket halinde kalmalıyız. Çok güzel bir doğaya sahibiz ve bizde bu doğaya sahip çıkmamız lazım. Edremit Belediyesi bu tür etkinliklere ciddi anlamda önem veriyor ve ileri zamanlarda da inşallah bunu devam ettirecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu.

BİSİKLET FESTİVALİNE ÇEVRE İLLERDEN DE KATILIM SAĞLANDI!

Tatvan’dan bisiklet festivaline katılım sağlayan Mihruba Ajan, “Vangölü aktivisti olarak katılım sağlıyorum. Bu festivalle birlikte Edremit Belediyesi’ne katkı sunmak için geldik. Tabi biz 20 kişilik bir grupla geldik. Çok güzel bir etkinlik olduğunu söyleyebilirim. Bu ve buna benzer etkinliklerin devam etmesini bekliyoruz. Pedal çevirmek aynı zamanda sağlımız için de çok önemli. Hayatımıza hareket katmamız lazım ve bu bağlamda herkes biziklet kullanımına özen göstermelidir. Bisikletleri kendi hayatımıza katmamızda fayda var. İleri süreçlerde bize ciddi anlamda avantaj katacak bir şeyden bahsediyorum. Küçük il ve ilçelerde yaşıyoruz ya da bu büyük şehirlerde da olabilir. Buralardaki trafiği rahatlatmak amaçlı bisiklet kullanımına özen göstermemiz gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

“VAN HALKINA BİSİKLET SEVDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Van Pedalşör Bisiklet grubundan Adem Aslan, festivalle ilgili şunları söyledi: “Pedalşör grubu olarak Van’a bisiklet sevdirmeyi ve sevmeyi hedefliyoruz. Doğal güzellikleri sadece bisikletle görebileceğimizi defalarca kez söyledik ve söylemeye devam ediyoruz. Bu anlamda da özellikle gençlerimiz başta olmak üzere Van halkına bu tür etkinliklerle bisiklete özendirmeye teşvik ediyoruz. Amacımız tamamen bisikleti sevdirmektir. Tüm sosyal sorumluluk ve farkındalık etkinliklerine katılım sağlamayı bir görev olarak görüyoruz. Van’da bisiklet namına yapılan tüm etkinliklere katıldık. Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen bu güzel bisiklet festivaline de katılım sağladık ve destek olduk. İleri de yapılacak tüm etkinliklere de hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Kuruluşumuzun 5’inci yılını doldurduk ve 1800 üyeye ulaştık. 230 aktif pedalşör üyelerimizle her zaman ve her yerde destek sunmaya hazırız. Özellikle gerçekleştirilen bu festival içinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

“EN ÖNEMLİSİ HAREKET ETMEKTİR”

Yeşilay Van Bölge Koordinatörü Hakan Durğun ise şunları kaydetti: “Her yıl düzenli olarak Avrupa Hareketlilik kapsamında farklı etkinlikler düzenleniyor. Edremit Belediyesi de bu kapsamda çok güzel bir etkinliğe imza attı ve bende misafir olarak katılım sağladım. Grup olarak yaklaşık 50 kişi katılım sağladık. Aslında en önemlisi hareket etmektir. Arada bisiklet kullanarak bu hareketliliğe katkı sağlayabiliriz. Bu kapsamda da hem çevremizi temiz tutmaya çalışacağız hem de sağlımızı koruyacağız. Van ve Edremit’te hem tarihi hem kültürel hem de turizm açısından zengin bölgelerden biri ve bu tür etkinliklerle tanıtılması da çok önemli.”

Editör: TE Bilisim