Van Edremit Halk Eğitimi Merkezi'nin Avrupa Yetişkin Eğitimi Programı İnsan Kaynakları Hareketliliği çerçevesinde 2022 yılında Ulusal Ajans tarafından kabul edildi. AB tarafından mali destek ile hibelendirilen "Dijital Girişimcilik İle Sınırları Kaldır" isimli Erasmus+ K1 projesi kapsamında 27 Kasım - 8 Aralık  tarihleri arasında Çekya'nın  Başkenti Prag'da 12 gün süren İş Başı Gözlem ve Eğitim Atölye Uygulama etkinlikleri yapıldı.

Eğitim, gözlem ve uygulama çalışmalarına Edremit Halk Eğitimi Merkezi müdürü Mehmet Tahir ARSLAN, müdür yardımcıları Adil YILDIRIMÇAKAR, Emine VARÇİN ile beraber kurumun Dijital Pazarlama, Dijital Okur Yazarlık, Bilişim Teknolojileri, Robotik Kodlama, Bilgisayarlı Muhasebe, Dijital Girişimcilik alanlarında eğitim veren toplam 12  eğitici usta öğretici katıldı. Van Edremit  Edremit Halk Eğitimi Merkezi yönetici ve Usta Öğreticileri, Çekya Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da yetişkin eğitimi üzerine eğitim yapan Obchodni Akademie'de Digital Marketing atölyesinde iş başı gözlem ve uygulama  etkinliklerine katıldı. Ayrıca Çekyada faaliyet gösteren köklü eğitim kurumlarında gözlem ve inceleme etkinlikleriyle eğitim sistemleri üzerine bir mukayese yapma çalışması da yapıldı.

Avrupa Yetişkin Eğitimi Programı dahilinde insan kaynakları hareketliliği üzerine 2022 yılında AB destekli ikinci Erasmus+  K1 projesi olan "Dijital Girişimcilik ile Sınırları Kaldır" isimli projeleri Ulusal Ajans tarafından kabul edilerek desteklenmeye layık görülmüştü. Bu proje kapsamında 27 Kasım 8 Aralık tarihleri arası  Çekya'nın başkenti Prag'ta yapılan ve Edremit Halk Eğitimi Merkezinin yönetici, öğretmen, usta öğretici ve kursiyerlerinden oluşan on iki kişilik bir grubun katılımıyla yapılan etkinlik on iki gün boyunca devam etti.

Ayrıca yeni hayat boyu öğrenme konsepti çerçevesinde Edremit Halk Eğitimi Merkezi'nin de proje paydaşı olduğu ve halen Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Türkiye Vodafone Vakfı paydaşlığı ile yürütülen "Dijital Benim İşim" projesi kapsamında icra edilen "Dijital Pazarlama" ve "Dijital Okur Yazarlık" eğitimlerinde Yedi Bin kadın kursiyere eğitim verilmesi planlanmaktadır. Edremit Halk Eğitimi Merkezi bu eğitimlerde halen Türkiye İkincisidir. Edremit Halk Eğitimi Merkezi'nin 2020 yılında kabul edilip desteklenmeye değer görülen ve halen devam eden Belçika, Hırvatistan ve Slovenya paydaşlığıyla uygulanan "Yetişkinler İçin Yeni e-Sanatsal Yaklaşımlar" isimli başka bir Erasmus+ projesi de bulunuyor.

Editör: TE Bilisim