Geçmiş yıllarda fuarlara Valilik, belediye ve diğer kuruluşların ya ayrı ayrı katıldığı ya da kent dinamiklerinden birisinin eksik kaldığı tanıtımların aksine EMİTT’te güçlü bir Van tanıtımı yapıldı. İlk kez Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Kültür Turizm Müdürlüğü, Van TSO’nun birlikte ve etkili tanıtım için beraber katıldığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin katılımı tanıtıma güç kazandırdı.

 

Türkiye’nin en kapsamlı fuarlarından birisi olan ve bu yıl 21’inci düzenlenen EMİTT fuarında bu yıl Van rüzgarı vardı. 26-29 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen fuarda Van’ın tam birlikteliği dikkat çekerken, daha önceki yıllarda katılımlarda yer almayan Van Büyükşehir Belediyesi ise bu yıl farklılık yarattı. Van’daki kurum ve kuruluşlarla birlikte güçlü bir bütünlük sağlayan Van Büyükşehir de kentin etkili tanıtımda rol oynarken fuara katılanlara fuar boyunca 8 çeşitten oluşan kahvaltı ikramı yaptı.

 

 

AYRANAŞI ZİYAFETİ SUNULDU

Van Büyükşehir Belediyesi fuarda ayran aşı ikramı da yaparken ziyaretçiler ikramlara büyük ilgi gösterdi. Van’ın yöresel yiyecekleri Van Kedisi, ve diğer tanıtım unsurları ile birlikte dikkat çekerken Van standını ziyaret eden İstanbul Valisi’ne de Van Büyükşehir Belediyesi El Sanatları atölyelerinde üretilen Van Kilimi hediye edildi. Ayrıca kentin tanıtımı noktasında tüm ziyaretçilere, tur operatörlerine tanıtım broşürleri, cd’ler ve Van’a dair hediyeler sunuldu. Hediyeler çoğu zaman Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan vekili İbrahim Taşyapan’ın eliyle sunulurken, standa ilgi de büyük oldu.

 

 

ETKİLİ BİR VAN TANITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Öte yandan Van Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen EMİTT’e yerini alan Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı yetkilileri de fuarın son günün ardından Şehrivan’a değerlendirmelerde bulundu. Van’ın şimdiye kadarki en etkili tanıtımlarından birinin gerçekleştiği EMİTT’i değerlendiren belediye yetkilileri, “EMİTT kentlerin tanıtımında en önemli fuar. Biz de bu önemli organizasyonda güçlü bir şekilde yer aldık. Valiliğimizle, Belediyemizle ve tüm dinamiklerimizle ordaydık. Kentin en güçlü kurumlarıyla gücümüzü birleştirdik ve fuara güzel bir Van imzası attık. Birlikte tanıtım yapmış olmanın büyük avantajını yaşadık. Standımıza gelen Van Kedisi de sevdi, Van Kahvaltısı da yaptı, ayranaşı da içti, kentin sevilen simaları ile tanışma fırsatı da buldu. Van’ın el işlemelerini, savat gümüş işlemelerini beğeniye sunduk. Otel ve tur operatörleri ve turizmciler ile ciddi temaslar gerçekleştirdik. Medyanın ve ziyaretçinin ilgi odağıydı standımız. Biz de büyükşehir olarak tanıtıma ortak olduk. Van’ımızı tanıttık. İnşallah bu fuarda edinilen izlenimler kentimize artı olarak yansıyacak.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim