ŞEHRİVAN HABER: FATMA POLATCAN

Halihazırda Van Bakkallar ve Manavlar Esnaf Sanatkarları Odası başkanlığının yanında Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı olarak da görev yapan Berge, son olarak 30 yılı aşkın bir geleneği bozarak Van Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanlığına seçildi. Göreve yaptığı kuruluşlarda esnafın ve tüccarın çok sevdiği ve büyük destek gördüğü bir isim haline gelen Berge bu zaferi ile Van esnaf ve tüccarının en ciddi temsilcisi haline gelirken, alınan seçim zaferi sonrası oy kullanmaya gelen esnaflar da büyük sevinç yaşadı.

Van’da uzun yıllardır başkanları ve yönetimi değişmeyen odalarda büyük değişimleri başlatan ve devam ettiren isim olarak öne çıkan İsa Berge, kentteki en önemli kuruluşlardan birisinde daha geleneği bozdu. Daha önce Van Bakkallar ve Manavlar Esnaf Sanatkarları Odası ve Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği seçimlerinde ezberleri bozan Berge, son olarak da Van Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi seçimine katıldı ve yeni başkan olarak seçildi.

Sınırlı Sorumlu (SS) Van Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu, dün İkinisan Polis Karakolu karşısında bulunan Elit Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Van Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi seçiminde yaklaşık 35 yıla yakın süredir başkanlık görevini yürüten ve Erdal Toktamış ve Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge yarıştı. Yoğun katılımın olduğu seçime Erdal Toktamış Beyaz Liste, İsa Berge ise Mavi Liste ile gitti. Van Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi seçimi yapıldı. Yeni başkan önceki İsa Berge oldu.

“ÇOK GÜZEL BİR SEÇİM OLDU”

Yapılan seçimde İsa Berge 1530 oy alırken, Erdal Toktamış ise 1209 oy aldı. Seçimde toplamda 2 bin 751 oy kullanırken böylece yeni başkan İsa Berge oldu. Van ESOB Başkanı İsa Berge, seçim sonrası yaptığı açıklamada: "Çok güzel bir seçim oldu. Destek veren herkese teşekkür ederiz. Kazanan Van oldu." dedi

İŞTE YENİ YÖNETİM

İsa BERGE

Niyazi EMİN

Necmettin TOPRAK

Kenan AKALIN

Orhan SÖNMEZ

Denetim Kurulu Asil Üyeler

Abdullah YILDIZ

Nihat ÇELENK

Bölge Birliği Asil Üyeler

İsa BERGE

Ender DURMAZ

İhsan YILDIZ

Ahmet ŞİMGAR

Hakan GÜVENÇ

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler

1. Hasan SÖNMEZ

2. Hasan KIYAK

3. Abdurrahman BAYRAM

4. Zeynel Abidin HEDİYE

5. Hasan ŞEYLAN

Denetim Kurulu Yedek Üyeler

1. Zafer ALP

2. Faruk YILDIZ

Bölge Birliği Yedek Üyeler

1. Volkan TÜRKMEN

2. Nevzat KOTAŞ

3. Abidin AVCI

4. Nazmi AKKOYUN

5. Veysi ACAR

Editör: TE Bilisim