Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan Van Alışveriş Günleri (Shoppıng Fest) hazırlıkları başladı.

 

15 Mart – 5 Nisan Tarihleri arasında devam edecek olan Alışveriş Günleri festivaline, İranlı Turistler başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden geniş katılımın olması bekleniyor. Alışveriş Günleri Festivalinin organizasyonunu yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası, bu yıl da festival hazırlıklarına başladı. Yüzlerce esnaf ve tüccar alışveriş festivali için bilgilendirilirken, Van TSO Yönetim Kurulu da halkın, esnafın olaya duyarlı olması, kentte oluşan bu olumlu havanın katma değer yaratması için ilgili paydaşları ve kamuoyunu bilgilendiriyor.

 

Festival için şehrin caddeleri ışıklandırılmaya başlandı. Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın son üç yıl içinde farkındalık yaratarak kent caddelerini ışıklandırması, kentte festival havası yaşaması amaçlamaktadır. Beşyol Meydanından Van AVM’ye, Kültür Müdürlüğünden Semaver Kavşağına kadar yapılacak ışıklandırma çalışmalarına büyük önem veren Van Ticaret ve Sanayi Odası çalışmalarına esnaf ve tüccarda destek veriyor.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Alışveriş Günleri (Shoppıng Fest) nin Van’da artık bir marka olduğunu belirterek “Ankara ve İstanbul’dan sonra Anadolu da bu anlamda yapılan en önemli organizasyonlardan biridir. Alışveriş Günleri Programının ilkini düzenlediğimizde üyelerimizin, esnaf ve tüccarların nasıl bir tepki vereceğini merak ediyorduk. Ama geçen yıl ve bu yıl gördük ki halkımız, üyelerimiz ve esnaflar organizasyonumuzu benimsediler ve destek veriyorlar. İlk yıl 350 esnaf destek verirken, geçen yıl bu sayı 800’e çıktı. Bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı planlıyoruz. Ayrıca ilimize İran’dan gelen turist sayısında da artış gözlenmiştir. Bu yılın ilk iki ayı olmasına rağmen sınır kapılarından ülkemize giriş yapan İranlı turist sayısı 50 bini aşmıştır. Bu durum bizleri gelecek adına daha umutlu hale getirmiştir” ifadesini kullandı.

 

VAN SHOPPING FEST KENTİN MARKALARINDAN BİRİ OLDU

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva yaptığı açıklamada, “Van Alışveriş Günleri Festivali (Van Shoppıng Fest) giderek artan marka değeri, üyelerin ve halkın desteği ile çok önemli bir marka olmuştur. Bu markanın daha bilinir ve gelişmesi için biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Üyelerimiz destek veriyor. Bu çalışmalarımızı yaparken, kentte paydaşlarımızın da çok büyük desteğini görmekteyiz. Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversites,  Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Firmalarımız en büyük destekçilerimizdir. Kentimizde yarattığımız bu sinerjinin süreklilik kazanmasını, kazanımlarının halkımıza, kentimize fayda sağlamasını dilerim.” Şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim