Geçen yıl alınan kararla, Van’da 210 gramlık ekmeğin fiyatı 1.25 TL’ye yükseltilmişti. Ancak bazı fırıncılar, alınan zam kararını uygularken bazı fırıncılar da kendi aralarında rekabete başlamış ve ekmek 75 kuruş ila 1 TL arasında değişen fiyatlara satılmaya başlanmıştı.

Fırıncılar tarafından, zamlı tarifenin böyle bir zamanda uygulanmaya konması siyasi partilerden, STK’lardan ve vatandaşlardan tepki aldı.

Tepkilerin ardından Fırıncılar Odası Başkanlığı tarafından kısa bir açıklama yapıldı. Oda Başkanı Osman Tuncil, yaptığı açıklamada, tepkilerin haksız olduğunu belirterek, “Yapılan zam değil, daha önce alınan kararın tüm fırıncılar tarafından uygulanmaya konmasıdır” dedi. 

Fırıncılar Odası Başkanı Osman Tuncil, şunları söyledi: “Ekmeğin 1.25 TL’den satılma kararını biz geçen sene aldık. Fiyatı uygulamaya başladık, daha sonra bazı arkadaşlar arasında rekabet başladı, çok uğraştık ama bu rekabeti bir türlü sonlandıramadık. Son zamanlarda şartlar biraz daha zorlaşınca, ki bu haksız rekabet sebebiyle de birkaç tane iş yerimiz de kapanmıştı, bu yüzden fırınlarımız fiyatı uygulamaya başladılar. Yani bu fiyatı biz 1 yıldır uyguluyorduk, bazı fırıncılar arasında 3 ay kadar önce rekabet başladı, daha sonra tekrar arkadaşlar bir araya geldiler, anlaştılar ve eski fiyatı tekrar uygulamaya başladılar. Yani yeni bir zam söz konusu değildir.”

KAYNAK: PRESTİJ GAZETESİ

Editör: TE Bilisim