ŞEHRİVAN HABER - Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu Van Gölü’nde yeni kurulacak olan arıtma tesisi alanında incelemelerde bulundu.

 

Van Büyükşehir Belediyesi, mevcut arıtma tesisinin bulunduğu alana yapılacak olan yeni tesis ile Van Gölü kirlenmekten kurtaracak. Van Gölü önem taşıyan arıtma tesisinin 2019 yılına kadar hizmete girmesi hedefleniyor.

 

Mevcut arıtma tesisi ve yeni yapılacak olan tesis alanını gezen Zorluoğlu, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş'tan bilgi alarak alanda incelemelerde bulundu. Zorluoğlu'na Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Yaşar ve Fazıl Tamer'de eşlik etti.

 

 

Van Gölü'nün Türkiye'nin ve dünyanın önemli göllerinden biri olduğunu ifade eden Zorluoğlu şöyle konuştu:

 

"Şu anki arıtma tesisi yaklaşık 30 yıl önce yapılmış olan bir yer ve artık mevcut ihtiyacı karşılayamıyor. Ne yazık ki buraya gelen atık suyun üçte ikisi de göle akıyor. Bu da Van Gölü için ciddi bir sorun. Van Gölü’nün korunması amacıyla yeni arıtma tesisimizin startını verdik. Projemiz hazır, maddi kaynağını da iller bankasından aldık. Enerji kaynaklarını da azaltmak için bizde projeye güneş enerjisi tesisini entegre ettik. İnşallah tesisimiz 2019 yılında hizmete girecek.”

 

 

Van denilince akla Van Gölü geldiğini söyleyen Zorluoğlu, bu güzelliğe sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.

 

 

Zorluoğlu, “Çünkü Van gölü güzelliği kadar Van’ın ekonomisi için de bir değer. Her yıl binlerce kişi bu güzelliği görmek için kentimize geliyor. Ekonomiye büyük katkı sağlıyor. Gölde çok güzel sahillerimiz mavi bayraklı plajlarımız var. Hedeflerimiz büyük Van’ı ve Van gölünü dünyaya tanıtmak istiyoruz. İnşallah Van gölü hep böyle masmavi kalacak." diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim