ŞEHRİVAN ÖZEL:ÖMER FARUK TOKTAŞ-  Van Gölü'nün kirliliğine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Van Gölü Aktivistleri öncülüğünde  “Van Denizini Pedallıyoruz” sloganıyla geçen yıl birincisi düzenlenen ‘Ulusal Van Denizi Bisiklet Şenliği’nin ikincisi bu yıl 130 bisikletlinin katılımıyla 5 gün 5 gece sürerek sona erdi. Türkiye’nin farklı şehirlerinden birçok kesimden katılımcıların olduğu bisiklet festivali bu sene de gönül bağlarının kurulmasına ve önemli bir farkındalığa aracı oldu. Van Denizi bisiklet festivaline bu sene katılan kişiler arasında olan iki gönüllü ise Van Gölü’nün korunmasına ilişkin önemi bir kez daha gözler önüne serdi. Bisiklet festivaline İstanbul’dan katılan 2 görme engelli vatandaşta tandem adı verilen ikili bisikletler ile yanlarındaki 2 arkadaşlarıyla birlikte festival boyunca Van Gölü için pedalladı.

“VAN GÖLÜ İÇİN KATILDIK”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan görme engelli vatandaşlardan Erdal Karakoç “İstanbul’da yaşıyorum görme engelliyim ve Kadıköy’de öğretmenlik yapıyorum. Van Gölü koruma platformunun etkinliğine engelsiz pedal vasıtası ile katıldık. Van'a 2 gören ve 2 görmeyen 4 sürücü ile 2 tandem yani ikili bisiklet ile katıldık. Bu bizlere hem buradaki Van Gölü’nü koruyan bu harekete destek verme hem de bu coğrafyayı bizzat tanıma fırsatını verdiği için biz 4 arkadaş (Zeynep Söğüt, Tuğçe Doğdu, Hüseyin Karadağ, Erdal Karakoç) gönüllü olarak burada bisiklet sürmek istedik.” İfadelerini kullandı.

“VANLILARIN SAMİMİYETLERİ ÇOK HOŞUMUZA GİTTİ”

Vanlıların misafirperverlikleri ve sıcakkanlılıklarından duydukları memnuniyeti dile getiren Karakoç “Van Gölü’nün etrafını 488km dolaştık ve birçok ilçeden geçerek Van’ı tanıdık. Göle bizzat girerek sodalı suyunu deneyimledik. Şifalı özelliklerini görmek istedik. Vanlı hemşerilerimizle tanıştık ve ilgileri bizi çok sevindirdi. Özellikle misafirperverlikleri ve duyarlılıkları çok hoşumuza gitti. Umarım bu sürüş amacına ulaşır ve Van Gölü koruma kanunu çıkar. Bizler dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak için Van’dayız bizi ağırlayan tüm mekân ve kuruluşlara bu sürüşte emeği geçen herkese teşekkürler.” Diye ekledi.

Editör: TE Bilisim