Van'ın sonucunu sabırsızlıkla beklediği NASA'nın yarışmasının sonucu dün akşam saatlerinde açıklandı. Yarı finalde yüzde 94'lük oyu alarak finale çıkan fotoğraf rekor bir oy ile dünyada birinci oldu.

Van'ın birinci olduğu haberi sonrası tüm Türkiye'de sevinç yaşanırken, Vanlılar da birinci olmanın gururunu yaşadı.

Fotoğraf yarışmasının başlamasıyla birlikte Van Gölü fotoğrafının birinci olacağını hissettiğini dile getiren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Fizik Bölümü'nde görev yapan Astrofizikçi Dr. Öğretim Üyesi Selçuk Topal ise “Van Gölü’nün fotoğrafı, diğer harika 32 fotoğraftan biriydi. Bu yarışma, gezegenimizin ne kadar güzel olduğunu şu koca kozmik denizinde bize gösterdi. Yaklaşık bir milyona yakın oy kullanıldı. Büyük ihtimal Vanlılar astronotu davet edecektir. Van’ın birinci olması güzel bir anı oldu” diye konuştu.

HERKES SEVİNÇLİ

Van Gölü fotoğrafının birinci olmasında memnuniyet duyduğunu belirten Van YYÜ Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş da, “Bu konu son bir haftadır ulusal ve uluslararasında yer edindi. Van Gölü fotoğrafının birinci gelmesi bizleri çok mutlu etti. Uzaydan bile güzelliği görünen gölün, hemen yanında yaşayan insanlar olarak görmememiz handikap olurdu. Van Gölü, bu fırsatı iyi değerlendirmesi lazım. Çünkü ulusal ve uluslararası televizyonlarda ve sosyal medyada Van Gölü’nün fotoğrafı dolaşıyor. Bu fotoğraftaki yeri merak edenleri Van Gölü’ne bekliyoruz. Gelsinler bin 600 metre yükseklikteki dünyanın en büyük gölünü bizzat izlesinler” şeklinde konuştu.
Van kahvaltısının buluşçusu olarak bilinen Yusuf Konak ise Van halkı olarak bayram havası yaşadıklarını belirtti. Konak, fotoğrafın birinci olmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim