Van’ın Edremit Kaymakamlığı ve belediyesinin Ramazan etkinlikleri kapsamında sahne alan Uğur Işılak büyük ilgi gördü. 
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin en kapsamlı Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Vanlılar ile buluşan sanatçı Uğur Işılak, seslendirdiği türkülerle duygu dolu anlar yaşattı. Özgün müziğin önemli isimlerinden olan, besteleri ve yorumuyla birçok kesimin beğenisini kazanan sanatçı Uğur Işılak, Edremit Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından Van Gölü sahilinde düzenlenen konserde hayranlarıyla bir araya geldi. Çok sayıda vatandaşın izlediği konserde, Uğur Işılak seslendirdiği parçalarla sevenlerine unutulmaz bir akşam yaşattı. Uğur Işılak, konserinde Anadolu, vatan ve memleket sevgisini anlatan türküleriyle gönüllere dokundu.
Vanlılar, sanatçının şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etti. Sahnede Aşık Veysel’i de anan Uğur Işılak, büyük ozan için yazdığı ‘Dostlar seni unutmadı’ adlı şiirini okuyarak, büyük ozanın ‘Kara Toprak’ adlı türküyü seslendirdi.



“Van’ın tadı damağımızda kaldı”

Edremit Belediyesinin Ramazan etkinliklerinde sahne almaktan mutluluk duyduğunu, böyle bir atmosferde sevenleriyle bir arada olmaktan keyif aldığını belirten Uğur Işılak, “Tam olarak Van’a bu kaçıncı gelişim bilmiyorum, ama 5 gibi hatırlıyorum. Bir keresinde de 10 yıl evvel Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan iken stada gelmiştik. O gün bugün Van’ın tadı damağımızda kaldı, Van’ın gönlü dilimizde kaldı. Van’dan ayrıldık, o kadar zaman geçti ama dostlarla sürekli aramızda yad ettik, Van’dan bahsettik. Bugün de bir Ramazan akşamında Van’da sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzelliği bize bahşettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bizi sizlerle buluşturan Edremit Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Atıf Çiçekli’ye de ayrıca şükranlarımı sunuyorum” dedi.



“Birliğimiz, dirliğimiz daim olsun”

Sahneye çıkarak Uğur Işılak ile kucaklaşan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli de, “Bu mutluluğu, bu kalabalığı bize yaşatan rabbime hamd olsun. Kıymetli misafirimiz Uğur Işılak’a hoş geldiniz diyorum, gecenizin mübarek olmasını diliyorum. Ben bu gece için hem kendi adıma hem de sizler adına teşekkür ediyorum. Gecemizi şenlendirdi, muhabbetimizi arttırdı. Birliğimiz dirliğimiz daim olsun. Gecenizin mübarek olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.



“Hep orijinal bir Van kedim olsun istedim”

Yaptığı konuşmanın ardından Uğur Işılak’ın ‘İnandık Hakk’a Güvenlik Halka’ şarkısına da eşlik eden Kaymakam Çiçekli, şarkı sonunda sanatçıya Van kedisi hediye etti. Kafesten kediyi çıkartarak seven Işılak, 30 yıldır sahnede olduğunu ve ilk defa böyle bir hediye aldığını belirtti. Işılak, “İlk defa canlı bir hediye alıyorum. Ben çocukluğumdan beri kedileri çok severim, bütün hayvanları çok severim. Ayrı bir muhabbetim var, dışarıda gördüğüm zaman dayanamam mutlaka severim, hayvan seveni de çok severim. Van kedisinin bende kırması vardı. Uzun zaman besledim evde. Babası Van’dı, annesi ise başka bir türdü. ‘Ya ne zaman benim orijinal bir Van kedim olacak demiştim. Bunu 3-4 sene evvel söyledim, nasip bugüneymiş. Sayın kaymakamımıza sizler adına aldığımı kabul ediyor, çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Hediye takdiminin ardından konserine devam eden Işılak, gecenin ilerleyen saatlerinde alkışlar eşliğinden sahneden ayrıldı.

Editör: TE Bilisim