ŞEHRİVAN HABER: 

Yaz boyunca Van Gölü’nün dört bir yanında sahillere akın edip piknik vatandaşlar gittikleri alanları adeta çöplüğe dönüştürüp ayrılıyor. Son haftalarda sosyal medyada da sıkça paylaşılan kirlilik görüntülerine tepki yağarken bir tepki de Vangölü Aktivistleri Başkanı Dr. Erdoğan Özel’den geldi. Sahildeki kirliliği fotoğraflayan Başkan Özel, sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunarak, ‘oluyor mu?’ yorumunda bulundu. Daha sonra vatandaşlar tarafından da tepki toplayan kirlilik fotoğrafı, kısa sürede içerisinde gündeme oturdu.

VATANDAŞ SOSYAL MEDYADAN İSYAN ETTİ! 

Sahildeki kirlikle ilgili paylaşımlarda bulunan Serap Bayram Iğdır isimli vatandaş, “Gerçekten olmuyor Erdoğan Bey. İnsanlarımız maalesef ki değer bilmiyorlar. Orda çöpü gören temizlemek yerine nasılsa çöp var diyerek bir çöp katkısı da onlar yapıyor” ifadelerini kullanırken,  Turgay Yaralı isimli vatandaş ise şunları söyledi: “Ben şunu anlamıyorum yine geleceksin aynı yeri kullanacaksın neden çöpünü götürmüyorsun. Bari çöp toplama alanına kadar götür orada dağılırsa sorumlu sen olmazsın. Ben vazgeçtim artık toplamıyorum. Bıktım utanma, aile terbiyesi olmayan mahluklardan.” 

VATANDAŞLARDAN DUYARLI OLMA ÇAĞRISI!
 
Sahiller için öneride bulunan vatandaşlardan Ali Can Erez, “Antalya Manavgat’ta çok güzel bir uygulama var. Bu tarz yerlerde girişte güvenlik tarafından çöp torbası verilir ve ortam temiz kalır. Her ne olursa olsun çöpünü doğaya bırakmak ise aşağılık bir davranıştır. Her kula nasip olmaz, insan olmak” paylaşımlarında bulundu. Çoskun Şentur ise şu ifadelere yer verdi : “Hiç yakışmamış hocam sizin gayretlerinizin sonucu bu olmamalı. İnsanlardan daha duyarlı olmalarını bekliyoruz diyorum ama Antalya'da ve ülkemizin tamamında aynı sorunu yaşıyoruz.” 

VAN GÖLÜ SAHİLLERİ ÇÖPLÜKTEN GEÇİLMİYOR! 

Van Gölü’nün sömürüldüğünü belirten Tahsin Ece, “Kimliksiz, kişiliksiz, koskoca ömrü düşünmeden yaşayıp, neyin nereye varacağını bilmeyen bir toplumun yapacağı şey işte bu. Van Erciş Gevaş Tatvan Ahlat Adilcevaz sahilleri hep böyle. Ayrıca hepsinin kanalizasyonu bu güzelim göle akıyor” diye eklerken, vatandaşlardan Muhammed Kızılağaç ise, “Yıllardır bu görüntülere rastlıyorum. Çocukken bile göle gittiğimizde karpuz kabuklarını yarım saat elimizde taşıyıp çöpe atardık. Tek sevindiğim nokta vangölünün çevresinde yeşil alanın çok az olması, yeşillik olsaydı her gün yangın çıkardı.”

Editör: TE Bilisim