Van’ı sorunlarının çözümünde önemli bir platform olarak görülen Van Güçbirliği şimdiye kadar 4 toplantıda Van’ın farklı başlıklarını konuştu, çözüm aradı. Her toplantıda belediyelerin en büyük eksik olduğuna vurgu yapıldı. Şimdi Büyükşehir’de Vali, önemli ilçelerde de Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar görev yapıyor. Belediyelerin de katılması beklenen Güçbirliği platformu şimdiye kadar ne yaptı? Bundan sonra ne yapmalı… Cevabını güç birliğinin paydaşları verdi…

 

Uzun bir süre gündemi meşgul eden Van Güçbirliği Platformu kurulduğu zamandan bu yana Van’ın ne önemeli toplantılarından biri haline gelmiş durumda. Van Güçbirliği Platformu, Eski Başbakan Yardımcısı ve Van Milletvekili Beşir Atalay’ın öncülüğünde 22 Ocak 2016 tarihinden ilk toplantısını yaptı. İlk toplantıdan sonra kenti sorunlarının çözüm merkezi haline gelmek isteyen Güçbirliği, son olarak 4’üncü toplantısını yaptı. Van’ın sorunlarının konuşulduğu toplantının en büyük meyvesi ise yıllardı yapılmayı bekleyen Kapıköy Gümrük Kapısı oldu. Birliğin ana maddesi olan Kapıköy’ün temeli bakan tarafından atıldıktan sonra, modernizasyon çalışmaları devam ediyor. Şehrivan Gazetesi olarak Van Güçbirliği Platformu’nun Van’a katkılarını Vanlı isimlere sorduk. Toplantılara katılan ve fikir beyan eden CHP, DAKA, Van TSO, TÜRSAB gibi kentin önemli dinamikleri ile Van Güçbirliği Platformunun kente katkılarını, eksikliklerini ve bundan sonraki süreçte güçbirliğinden beklentilerini konuştuk.

 

 

KURUKCU: SORUNLAR PLATFORMDA ÇÖZÜM BULMALIDIR

Gazetemize konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu platformun geç kalınmış bir platform olduğunu belirterek, bu tür platformların sık sık yapılması gerektiğini söyledi. Kurukcu şunları dile getirdi: “Güçbirliği Platformu bana göre geç kalınmış bir platformdur. Bu platformlar sık sık yapılmalıdır. Platformunun kimin düzenlediğinin benim için bir önemi yok. Ben oraya A parti, B partisi hazırlamış ben gidiyorum ya da gitmiyorum demekten öte ben oraya Van’ın sorun ve sıkıntılarını konuşmaya gidiyorum. Özellikle platformda söylenenler sözde kalmamalıdır. Bir çözüm bulunmalıdır. Benim önerdiğim 10 sorunun birine ya da ikisine çözüm bulunmuştur. Bu çözümler ne kadar fazla olursa, güçbirliği platformu da o kadar anlamlı olmuş olur.”

 

“İNSANCIL BAKTIĞIMIZ SÜRECE HER ŞEY HAL OLUR”

Van için her türlü platforma davet edildiği sürece katılacağına işaret eden Kurukcu, “Ben platforma katıldığım günden bugüne kadar hep şu lafı kullanıyorum. Yeri geldiği zaman siyasi kimliklerimizi kullanalım. Yeri geldiğinde siyasi kimliklerimiz bir kenarda kalsın Vanlı olalım, yeri geldiğinde Vanlı oluşumuzu bir kenara bırakıp insan olalım. Biz olaya insancıl baktığımız süre içerisinde inanın hal olmayacak bir sorun ya da sıkıntı kalamayacak. Son toplantımızın konusu turizmdi. Ben orada turizmle ilgili bir şey konuşmadım. Bir ilde ülkede huzur ve refah yoksa o ülkenin turizminden bahsedemezsiniz. Ben çocuğumun elini tutup caddede rahat dolaşamıyorsam, bu ülkede güven ve demokrasi yoksa ben bu ülkeye ya da ile başka birisinin gelmesini de bekleyemem.” Dedi.

 

 

“BELEDİYE ÖNÜMÜZÜ TIKIYOR GİBİ BİR DURUM OLMAYACAK”

Belediye vekilliğine atanan Van Valisi İbrahim Taşyapan’ın bundan sonraki süreçte daha fazla sorumluluk sahibi olacağını ifade eden Kurukcu şunları söyledi: “Van’da yerelde iktidar olan bir HDP, genelde iktidar olan bir AKP vardı. Bugünden sonra bana da çok büyük işlerin düştüğünün farkındayım. Önceleri hazırlanan bir Kent Konseyi vardı, AKP bunu HDP hazırlıyor diye katılmıyordu, sonra bir Güçbirliği Platformu çıktı. AKP hazırlıyor diye diğer partiler katılmadı. Ya da mecliste grubu olmayanlar katılamadığı için bunlarda eleştiri de bulunuyordu. Ben buna saygı duyuyorum. Ancak bu saatten sonra vali beyin yükünün daha fazla olduğunu farkındayız. Örnek olarak bir çevre yolunu gündeme getirdiğimiz zaman, ‘belediye önümüzü tıkıyor’ gibi bir gerekçeleri artık olmayacak. Kayyum atanan vali bey bu konuda bir çalışma hazırlar, valilikte kendisi bu çalışmayı imzalar ve bu çalışma hayata geçirilir.”

 

KURUKCU: BİZİMDE BEKLENTİLERİMİZ ARTACAK

Platforma katılan isimler olarak beklentilerinin bundan sonra daha fazla olacağına işaret eden Kurukcu, bundan sonra karşılarında belediyeden de muhatap bulacaklarını söyledi. Kurukcu, “Bizim bu konuda beklentilerimiz biraz daha fazla olacak. Ben o gün platformda TOKİ’den bahsettiğimiz zaman muhataplarım karşımdaydı. Ancak bir otogardan bahsettiğim zaman ortada muhatap yoktu. Ancak bu saatten sonra bütün muhatap vali bey olduğu için sorumlulukları daha da artacak. Bizde bu saatten sonra yerel iktidarın sorun ve sıkıntılarını gündeme getireceğiz ve bu gündemleri gündemde tutacağız.” Şeklinde konuştu.

 

 

TAKVA: KENT İÇİN YENİ BİR DİNAMİKTİR

Şehirvan’a konuşan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva ilk olarak platformla ilgili şunları söyledi: “Çok iyi niyetli ve samimiyetle kurulmuş olan bir platform olduğunu söyleyebilirim. Kurgusu bakımdan ve teknik olarak yürütülmesi bakımından da her hangi bir sıkıntısı yok. Tüm bileşenlerin güçbirliği güçlendirmeye yönelik yaklaşımları olduğunu biliyoruz. Tabi kent içerisinde yeni bir deneyim olması nedeniyle, kent dinamiklerinin bir araya bu şekilde gelmesi kente ciddi anlamda katkılar sağlayacaktır. Hiçbir somut çıktısı olmasa dahi insanları bu şekilde bir araya gelmesi sorunları dile getirmesi, hedef kitlenin hak ve menfaatlerini orada ifade etmesi bakımında çok değerli ve önemli olduğunu düşünüyoruz.”

 

“TÜM DİNAMİKLER TEMSİLİYET GÖSTERMELİ”

Güçbirliğiyle ilgili eleştirilerinde olduğunu ifade eden Takva, ayrıca herkesin platforma katılması gerektiğini söyledi. Takva, “Tabi toplumda eleştirilerde var. Van Güçbirliği Platformu bu anlamıyla birazda eksik başladı. Özellikle yerel yönetimlerin büyükşehir belediyesinin diğer ilçe belediyelerinin kentteki siyasi parti temsilcilerinin bir kısmının katılmamasıyla doğru başlangıçta güçbirliğinin çıktılarının sunacağı bir ayağının eksik başladı. Biz ısrarla bunun güçlendirilmesi gerektiğini ve katılmayan aktörlerin mutlaka katılması gerektiğini ifade ettik. Dolayısıyla kentin bütün dinamiklerinin ve üst yönetiminin kentsel politikalara yönelik orada temsiliyet göstermesi gerekiyor. Güçbirliği bana göre daha fazla güçlendirilmesi ve katılmayan aktörlerinde katılımın olması gerekiyor. Öz eleştirisel bir yaklaşım ile kent menfaatlerinin konuşulduğu yerde katılmaları gerekiyor.” Dedi.

 

TAKVA: ÖNEMLİ BİR PLATFORMDUR

Var olan eksiklerin giderilmesi gerektiğine de vurgu yapan takva şöyle devam etti: “Sorunlar orada konuşuluyor ve tartışılıyor. Hiçbir siyasi anlayış yapmadan tamamen kentin menfaatlerini önceleyen bir yaklaşımı güçlendirerek gelişebilirse temel ön koşullarımızdan biri bu olursa biz buradan maksimumum dereceden yararlanabileceğimizi düşünüyoruz. Şu ana kadarda ben açıkçası temsil ettiğim kurum adına da bunu rahatlıkla ifade edebilirim. Bu yönlü bir evrilmenin olmadığını söyleyebilirim. Burada her türlü katılımcı çıkıp görüşü ifade ediyor. Bu anlama önemlidir. Ancak dediğim gibi eksiklikler giderilmelidir. Bu sadece Güçbirliğinin yapabileceği bir şey değil. Biz ısrarla ve inatla davetlerimizi yapıyoruz, yine yapmaya devam edeceğiz. Derdi Van olan herkesin kendini orada ifade etmesi gerekiyor. Önemli bir platformdur. Biz bunu daha kurumsal bir hale getirmek içinde elimizden geleni yapacağız. Eleştirilerde elbette ki var. Ne oldu, ne sonuç aldınız, güçbirliğinden ne çıktı gibi sorularda var. Bu bir ilk deneyimdir. Eleştirileri de göz önüne alarak belli dönemlerde Van’ın tüm seslerinin kendini rahatlıkla ifade edebileceği bir platforma dönüşmesi için çalışmalıyız. “

 

 

“SORUNLAR ANKARA’DA DAHA FAZLA DİLLENDİRİLMELİ”

Güçbirliğinden somut verilerin alınabilmesi için Ankara’daki vekillere önemli görevler düştüğünü dile getiren Takva, “Bu güçbirliği somut veriler elde edebilmek için bizi Ankara’da temsil edenlerin dilek ve temennileri, projeleri ile ilgilidir. Kapıköy’ün modernizasyonunda elbette ki güçbirliğinin farkındalığı da var. Bu konuda duyulan ihtiyacın önemli bir çıktısı var. Dolayısıyla mutlaka Ankara merkezli temsilcilerimizde bunu orada daha fazla dillendirmek suretiyle kararı alıcılar nezdinde dile getirmişlerdir. Kapıköy’de yüzde 100 faydası var demek yerine, faydası olmuştur demek daha mantıklı olur.” İfadelerini kullandı.

 

TAKVA: POLİTİKACILARIMIZ TEST EDECEĞİZ

Eğitimde Van’ın ciddi sorunlarının olduğunu kaydeden Takva şunları dile getirdi: “Eğitimde çok ciddi sorunlarımız var. Şu anda Van eğitim performansı bakımında Türkiye’nin en geri kalmış illerinden bir tanesidir. Bizim ekonomik sorunların çözümden, kent projeksiyonu belirlerken eğitimi öncelik olarak belirlememiz gerekiyor. Ki güçbirliği cesurca bir karar alarak bunu gündemine aldı. Kentteki eğitim yöneticilerinin sorunları açık bir şekilde ortaya koyup bunun için çalışma gerekiyor. Biz bunu orada dile getirdik. Ancak dediğim gibi yine merkezi bir yönetim biçime sahibiz. Bizim eğitimde yaşadığımız sorunlar Ankara’nın tavrına bağlıdır. Bunu yapacak kişiler ise bizim politikacılarımızdır. Burada bir nevi biz politikacılarımızı da test edeceğiz. Bunların neticesini önümüzdeki yıllarda göreceğiz.”

 

“HEMEN DEĞİŞİM BEKLEMEMİZ DOĞRU DEĞİL”

Sorunların hemen çözülmeyeceğini bunun için zamana ihtiyaç olduğunu kaydeden Takva son olarak, “Özellikle Ak Parti milletvekilleri çok dinamiktirler. Orada bu temsiliyeti etkin bir şekilde yerine getiriyorlar. Dolayısıyla Ak Parti milletvekillerinin Ankara’daki performansı güçbirliğinin etkin sonuçlarının ortaya çıkmasında belirleyici olacaktır. Bugünde yarına hemen Van’ın kaderi değişsin hemen değişim dönüşüm olsun dememiz doğru değil. Bu bir fantezi olur. Bunu zaman içinde göreceğiz. Ben bu konuda umudumu koruyorum. Diğer alanlarda örnek olarak turizm anlamında biz turizm bakanlığı tarafında bir politika olmadığını söyledik. Ben halen de o noktadayım. Geçtiğimiz günlerde bir turizm fuarı yaptık. Bakanlık burada yer aldı ancak bunu daha fazla tartışmamız gerekiyor. Van hak ettiği şekilde karşılanmalıdır. Yaptığımız toplantıda da önemli konuşmalar oldu. Kurulacak olan konseyle ilgili de çalışmalar devam ediyor. Biz bunu ciddi anlamda destekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

 

DEMİRCİ: KIRIKKALE’YE ÇOK KATKISI OLDU

Güçbirliği ile ilgili gazetemize konuşan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci şunları söyledi: “Güçbirliği platformu bürokrasinin ağır toplarından, 10 yıl kadar bakanlı tecrübesi olan Sayın Bakanımız Beşir Atalay, Kırıkkale Milletvekili iken orada oluşturduğu bir platformdur. Kırıkkale’nin bütün sorunlarının tartışıldığı bir platform haline gelmişti. O platformda bürokraside Kırıkkale’nin tıkanan bütün işlerinin takip edilmesi için oluşturulmuştu. Kırıkkale’ye çok katkısı olmuştu güçbirliği platformunun. Milyarlarca ilave yatırımın gelmesini sağlamış bir platformdu.”

 

“PLATFORMUN AMACI ZOR SORUNLARI ÇÖZMEK”

Belli kesimler tarafından birliğin karşılık bulmadığını ifade eden Demirci, “Güçbirliği platformu burada da bu amaçla kuruldu ve gerçekten de sayın milletvekilimizin talebi de platformun kamu ağırlıklı olmasından yanaydı. Seksen kişinin içerisinde ağırlıklı olarak kamu görünse de aslında 20-25 kişi kamudan. Ama maalesef bu belli kesimler tarafından karşılık bulmadı. Tartışmalı hale getirildi. Ne adına yapılıyor denildi. Devletin ve hükümetin kaynakları ile ilişkileri düzenleme adına yapılıyor. Sayın vekilimiz burada tecrübesi ile ağırlıklı olarak ön planda. Her kilidi rahatlıkla açabiliyor. Örneğin bir belediyemizin talebi vardı, bende onlara sizin bu talebinizi çözemem dedim. Buyurun gelin güçbirliği platformuna Beşir Atalay’a söyleyin o bu talebinizi çözer dedim. Ama gelmediler. Maksat sorunu çözmekse her platformu denersin. Ama sorun yaratmaksa hiçbir platform onlar için uygun olmaz. Dolayısıyla Güçbirliği’nin asıl amacı bu. Çözülmesi zor sorunları çözüme kavuşturmaktır.” Dedi.

 

DEMİRCİ: NET DEĞERİNİ GÖRECEĞİZ

Yapılan toplantıların ardından sorunlarla ilgili netice alındığını dile getiren Demirci şunları söyledi: “Dördüncü toplantımızı yaptık. Sanayi ile ilgili toplantımızı yaptık ve o toplantının sonuçları gerçekleşiyor. O toplantıda görüşülen konuların sonuçları bir bir açıklanıyor. Kapıköy’dü, Çevre yoluydu, çevre yolu yavaş yavaş çözülmeye başlıyor. OSB’nin alt yapısı konusu baya ilerledi. Milli eğitimle ilgili toplandık. Eylem planları konuşuldu. Onlar da bir bir uygulamaya konuluyor. Ve inanın bu eylem planlarının sonuçları önümüzdeki yıldan itibaren sonuçlanmaya başlayacak. Sonuçları da görüyoruz aslında. Örneğin TEOG ve üniversite sınavlarının sonuçlarında iyi bir ilerleme var. Başarı oranlarında ciddi artışlar var. Ve bunun net değerini önümüzdeki yıllarda göreceğiz.”

 

“ÖĞRETMENLERİN KALMAMA SORUNU ÇÖZÜLDÜ”

Öğretmenlerin Van’da kalmamasıyla ilgili sorunun büyük olduğunu ifade eden Demirci bu sorunun da güçbirliği ile birlikte çözüme kavuştuğunu söyledi. Demirci, “Temel sorunlardan bir tanesi Van’da öğretmenlerin çok kısa bir süreliğine kalıyor olmasıydı. O sorun çözüldü örneğin. Buraya gelen öğretmenleri tutamıyorsunuz. Ve öğretmenin hizmet süresi çok kısa olduğu içinde eğitimde kalite sağlayamıyorsunuz. Bunu nasıl arttırabiliriz. En güzel örnek şuan hükümetin uyguladığı sözleşmeli öğretmenlik uygulaması. Bu uygulama ile hizmet süresi en az 5 yıl oldu. Hiçbir şekilde taviz verilmeyecek. Eş durumu dahi artık öne sürülemeyecek. Mecburen buraya gelen öğretmenler en az 5 yıl boyunca burada hizmet vermek zorunda. Kadroya geçtiğinde dahi 3 yıl daha hizmet zorunluluğu var. Buraya gelen öğretmen 8 yıl boyunca hizmet verecek artık. Bu uygulamanın sonucunda Van gerçekten eğitim alt yapısını tamamlayacak. Ciddi anlamda sınıftaki öğrenci sayıları azalıyor, sınıf sayıları artıyor. 3-5 yılın sonunda Van eğitim sıralarında 35’lere kadar ilerleyecektir. Bu da güçbirliği platformunun çözdüğü büyük bir sorundu.” İfade etti.

 

 

DEMİRCİ: ÖN YARGILARI KALDIRMAMIZ LAZIM

Van ile ilgili ön yargıların çok fazla olduğuna değinen Demirci şunları vurguladı: “Son olarak turizmle ilgili toplandık. Biz hep Van’ı anlatır dururuz. Van her açıdan turistik olarak çok önemli bir yer. Eğer yeterli sayıda turist çekemiyorsak bu da alt yapı olarak sıkıntılı olduğumuzu gösterir. İkinci sorun ise güvenlikle ilgili sorunumuz var. Tabi güvenlik konusunu da çok abartmamak gerekiyor ama dışarıdaki abartıyor. Dışarıdakinin algısı her zaman daha fazladır. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor. İstanbul’dan daha güvenliyiz aslında ama İstanbul’da olan olayla burada olan olay arasında çok büyük bir algı farkı var. İstanbul’da olan olay çok büyütülmez ama aynı olay burada olunca çarpma etkisi yaratıyor. Bütün bu algılara rağmen bizim bu algıyı düzeltmemiz lazım. Turizm toplantısında bunu konuştuk. İyi bir tanıtım politikamızın olması lazım. Turizm konseyi oluşturmayı kararlaştırdık. O isimlerle önümüzdeki günlerde bir toplantı yapmayı planlıyoruz.

 

“VAN TURİZMİN BAŞKENTİ KONUMUNA GELECEK”

Van’ın turizmde daha iyi yerlere gelmesi için ellerinde verilerin olduğunu ifade eden Demirci, “Bunlardan bir tanesi benim büyük hayalim. Eski Van Şehrinin ayağa kaldırılması. Böyle bir projeyi önümüzdeki 10 yıl içinde hayata geçirmek için bir mastır planı hazırlayacağız. Müzemizin bir an önce açılması için çaba gösteriyoruz. Bizim müzemiz çok özel ve Türkiye’deki birçok müzeden daha büyük ve nitelikli. Bir kaynak sorunu vardı. Onu da Kültür Bakanlığı yapacak. İhaleye çıkacak önümüzdeki süreçte. Titiz bir iş yapılacak. Kasım ayında Türkiye’nin en iyi müzelerinden bir tanesini ziyaret ediyor olacağız. Bu çalışmalar tamamlandığında Van gerçekten turizmin başkenti konumuna gelecektir. Özellikle de Urartuların büyük eserlerinin saklı olduğu eski Van şehrinin ayağa kaldırılması ile birlikte. Bizde platformda bu çalışmaların bir an önce sonuçlanması için çaba gösteriyoruz. Ve çözülecekte.” Dedi.

 

ÖZGÖKÇE: GÜÇBİRLİĞİ VAN’A RENK KATTI

Birliğin katkıları ve beklentileri ile ilgili görüştüğümüz Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe ilk olarak şunları söyledi: “Güçbirliğinin Van’a çok büyük katkıları oldu. Çünkü her toplantıda ayrı konular işleniyor. Güçbirliği platformunu düzenleyen sayın bakanımıza da ben buradan teşekkür ediyorum. Gerçekten Van’a renk kattı. Van’ın ciddi sorunları var. En başta da çevre yolu geliyor. Çevre yolu belediyenin elinden alınıp bakanlığa devredildi. Onlarda kısa bir süre zarfında ihaleyi yapıp işe başlayacaklar. Son toplantıda bakanımıza ilettim konuyu o da Ankara’da görüşme yaptıklarını söyledi. Çevre Şehircilik Bakanlığı kendisi ihale yapıp işe başlayacak. Sonra bir diğer büyük sorunumuz Kapıköy’dü. Kanayan bir yaramızdı. En son fuara gelen bir heyet orda 7-8 saat bekletildi. Büyük bir rezillikti. O sorunun çözümü içinde adımlar atıldı. Modernizasyon için temeller atıldı. 16 gibi bir süre içinde teslim edilecek.”

 

TOPLANTIYA İLGİLİ KİŞİLER DAVET EDİLMELİ”

Güçbirliğiyle ilgili birde sitemini dile getiren Özgökçe, “Son toplantıda turizm ele alındı. Valilik DAKA’ya bıraktı işi daha çok. Benimde bir sitemim olmuştu orada. Turizm paneli işlenince bir süre önceden her şey hazırlanır. Ama bu toplantıya Van’da hiçbir turizmcinin fikri alınmadı. Sahada olanlar bizleriz. Seyahat acenteleridir. Sahada koşturanlar bizleriz ancak hiçbirimizin fikri alınmadı ve hiçbir turizmci davet edilmedi. Vali bey davet ettik dedi, bende kalkıp davet edilmediklerini söyledim. Sonra bir karar alındı. Bir turizm heyeti oluşturulacak denildi. Bizden isim istendi. Bizde liste hazırladık ve ilettik kendilerine yani DAKA’ya. Heyetle ilgili karar verilecek. Ama şöyle bir sitemim var. Eğer toplantılar sadece var olan kişilerle olacaksa faydalı olmaz. Eğer sonraki toplantı için tarım ve hayvancılığı ilgilendiren sektördeki kişiler davet edilirse daha faydalı olacağını düşünüyorum. Toplantının verimli olması için o sektör temsilcilerin gelip fikirlerini beyan etmeleri lazım.” İfadelerini kullandı. Bir diğer büyük sıkıntımız müze. 6 yıldır kapalı. Dünyanın en büyük Urartu müzesi ama 6 yıldır kapalı. Bir yıldır tamamlanmış ama ihale yapılmadığından dolayı bir türlü açılmıyor. Turistik bir şehirde müzenin olmaması büyük bir sorun. Acilen çözüme kavuşmalı. Son toplantıda dile getirdim.” Şeklinde konuştu.

 

ÖZGÖKÇE: BU İLİN BİR SAHİBİ YOK

Van’ın sahipsiz olduğunu dile getiren Özgökçe şunları söyledi: “Sonra havaalanımız büyük sıkıntı. Ek bina yapıldı yıllardır tamamlanmıyor. Onlarca tarihi yerimiz var ayağa kalkması gereken ama yapılan pek bir şey yok. Ciddi paralar gelmesine rağmen yapılan bir iş yok. Kısacası bu ilin bu memleketin sahibi yok. Kimse sahiplenmiyor. Neden sahiplenilmiyor onu da anlamış değilim. Her platformda dile getiriyoruz. En basitinden Albayrak Köyünde 8 havariden birinin mezarı var. Ama gidin görün rezillik diz boyu. Ören yerlerinde ihtiyaçların görüleceği bir yer dahi yok. Tesisleşme yok. Bu göl başka bir ilde olsaydı şimdi Paris olmuştu. Ama bizim ilimizde öyle tesisleşme yok. Bu sorunların acilen çözüm bulması şart. Hazar gölüne gidin bakın insanlar nasıl sahipleniyor. Bizim gölümüz büyük bir velinimettir bizim için.”

 

“ÇÖZÜM İÇİN EKİP OLMAK GEREK”

Sorunları çözümü için ekip olunması gerektiğini vurgulayan Özgökçe son olarak, “Bu memlekete yumruğunu masaya vuracak bir mülkü idare amiri gelmedi bir türlü. Ne içinden çıktı nede dışarıdan gelen olmadı. Bir tane eser kazandırılmadı bu memlekete. Evet, sayın valimiz çok iyi bir insan ve çok iyi niyetli birisi. Ama bu sorunların çözümü için ekip işi şart. Ancak bu sorunlar ekip olursak çözüme kavuştururuz. Artık bundan sonra yapılacak toplantılara bakacağız. Bu toplantılar çok önemli bizim için. Kentin kaderi için, ilerlemesi için bu toplantıların çok önemli olduğunu düşünüyorum.” Dedi.


ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ - ÖNDER ALTINAL

 
Editör: TE Bilisim