Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kent genelinde görünür olacak şekilde kampanyalar hazırladı. Bilboardlarda Van’a ait tanıtım görselleri asılırken turizm haftası kutlamaları kapsamında Van’ın en güzel köşelerine dair fotoğraflardan oluşan ilanlar basıldı. Turizm haftasının ilk kez bu kadar görünür kılındığı bu yıl, yeni atanan Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, bir de açıklama yayınladı.

VAN’IN ZENGİNLİĞİ ÇOK!

Van’ın sahip olduğu güzelliklere vurgu yapan Uslu, kentte gezilip görülebilecek büyük sayıda zenginlik olduğunu söyledi. Uslu açıklamasında, “Van tarihî güzellikleri, eşsiz doğası ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan geçmişi ile gezilmesi gereken önemli şehirlerimizden biridir. Anadolu’nun en büyük kapalı havzası olan Van Gölü’nü bağrında barındıran bir şehirdir. Van’ın gezilecek tarihi ve turistik birçok yerleri vardır. Medeniyetlerin kesişme noktası diyebileceğimiz bir konumda bulunan Van, kültürel zenginliğinin başlıca nedeni kucak açtığı çok sayıda uygarlığın bıraktığı mirastır.”

“VAN SİZİ BEKLİYOR”

“Van denilince akla Urartu medeniyeti gelmektedir. Van ve çevresi zengin Urartu mirasını yansıtan tarihi bir dokuya sahiptir. Van elbette Urartularla sona ermemiş; Pers, Part, Sasani, Roma, Bizans, Selçuklu, Akkoyunlu ve Karakoyunlu ile Osmanlı dönemlerinin her birinde önemli ve stratejik bir yerleşim olmaya devam etmiştir. Bu görkemli medeniyetlerin sanatı, inançları, sosyal hayatı ve kültürü başta olmak üzere kadim şehir Van’ın, binlerce yıllık tarihini öğrenmek isteyenleri bekliyor.” Dedi.

Kentin en güzel köşelerinden örnekler vererek bu güzelliklerin görenleri hayran bırakacak türden olduğunu vurgulayan Uslu, “Kentin sahip olduğu eşsiz masmavi deniziyle, 4 adası ve tarihi kalıntılarıyla, ulaşılması zevke veren Artos ve Erek Dağları, şelaleleri bile kıskandıran Muradiye Şelalesi, Urartu’nun başkent mührü olan Van Kalesi, zirve görünümlü Hoşap Kalesi, bölgenin ikinci en büyük Selçuklu Mezarlığı olan Gevaş Mezarlığı, açık hava müze konumunda olan Eski Van Şehri ile ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkaran Van Müzesi ve daha birçok sayamadığımız tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakan bir şehirdir Van.” Dedi.

“HER TURİST BİR TURİZM ELÇİSİ”

Uslu, son olarak Turizm Haftası’nı şu sözler ile kutladı: “İnsanların birbirini tanıma ve anlamalarına aracılık eden, insanları birbirine kaynaştıran ve böylelikle evrensel barışa da büyük katkı sağlayan turizm; aynı zamanda ülkeler ve toplumlar için yeni ve büyük bir gelir kaynağı da oluşturmaktadır. Gelen her turist, kentin ekonomisine önemli bir katkısı olmakla birlikte ilimizin gönüllü birer elçisi olarak görmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle turizm bilincini geliştirmek ve farkındalığını arttırmak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” münasebetiyle turizm sektörü mensuplarına ve bu alanda hizmet üreten tüm kurum ve kuruluşlarımız ile vatandaşlarımıza değerli katkılarından dolayı teşekkür eder, önümüzdeki turizm sezonunun İlimiz ve ülkemiz adına verimli geçmesini temenni ederim.”

Editör: TE Bilisim