İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın beraberinde, Belediye meclis üyeleri merkez 20 mahalle muhtarı ve Ak Parti İpekyolu İlçe yönetimiyle birlikte ilçede hayata geçecek vizyon projeleri gezerek yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aydın; sahil bandı projesi, evlendirme köşkü, 2 bin kişilik spor salonu, halk kütüphanesi 60 kilometrelik imarlı yeni yol açılması, 100 bin metrekare BSK asfalt serimi, 8 kulvarlı ve tribünlü atletizm pisti, Kale Park, Selimbey Parkı gibi birçok projenin bir kısmının bu yıl bir kısmının da önümüzdeki yıl hizmete geçeceği müjdesini verdi.

AYDIN; “İPEKYOLU’NU TURİZM AÇISINDAN İHYA EDECEK PROJE”

İpekyolu Belediyesi tarafından ilçenin sahil bandında yer alan yerli ve yabancı turistlerin dinlenebilecekleri, sosyal aktivitelerini yapabilecekleri, çeşitli spor alanlarının olduğu keyifli zaman geçirebilecekleri ve yapımının hızla devam ettiği Sahil Bandı Projesi ve Kale Park önümüzdeki yıl içinde hizmete açılacak. İlçeye gelen, yerli ve yabancı turistlerin daha fazla vakit geçirmesini sağlamak için Tarihi Van Kalesi’nin hemen yanında bulunan ve ilçe sakinlerinin Van Gölü sahilinde aileleriyle güzel zaman geçirebilecekleri bir alan oluşturmak isteyen İpekyolu Belediyesi, kıyı şeridinde 3 kilometre uzunluğundaki ‘Sahil Bandı’ projesinin yapımı hızla devam ediyor. İlk etapta gölün ve çevrenin kirlenmesine neden olan bölgedeki 307 ahırın yıkımını gerçekleştiren belediye, bataklık olan alanları da ıslah ederek altyapı çalışmalarının büyük bölümünü tamamladı. Proje alanında sosyal donatı alanları, 175 bin metrekarelik yeşil alan, koşu parkuru, bisiklet ve yaya yolu, kafe ve çocuk oyun bölümü, taş kafe restaurant, futbol sahası, tenis kortu sahaları, basketbol sahası, okçuluk alanı, paint ball sahası, biyolojik gölet alanları, süs havuzları, survivor parkuru, dinlenme ve yeşil alanlar yer alacak.

Projenin kentin gelişmesine ve turizme de hizmet edeceğini ifade eden Aydın, "Eski Van Şehri'nin canlanmasıyla birlikte birçok turist buraya gelecek. Başta İran olmak üzere yurt içi ve yurt dışından gelecek turistler için burası bir destinasyon olacak. İran'dan birçok turist ilimize geliyor. 30 bin kişilik bir konser alanı planladık. Parkın içinde kafeler, büfeler, farklı satış noktaları olacak. Proje tamamlandığında yüzlerce kişiye iş alanı açılacak ve istihdama katkı sağlanacak. Çok büyük bir alanda ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları olacak. Bataklık bir alanda çalışma yapmak zor. Bunların tamamını alt ve üstyapısını, yolunu, elektriğini, mekaniğini, sulamasını en ince ayrıntısına kadar düşündük. Aydın, ilçenin tamamına hizmet etme gayreti içinde olduklarını kaydederek, "Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda hemşehrilerimize en iyi hizmetleri sunmanın gayretleri içerisindeyiz. İlçemizdeki yeşil alan eksikliğinin farkındayız. Büyük ölçekli projelerimizle ilçemizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. İpekyolu Belediyesi’nin ‘Marka bir İpekyolu inşa ediyoruz’ projeleri kapsamında yapacağı Evlendirme Köşkü, pek çok özelliği ile evlenecek çiftlere eşsiz bir ortam sunacak. İpekyolu Belediyesi tarafından nikâh törenlerinin yapılabilmesi için projelendirilen Evlendirme Köşkü, Van’da bir ilk olma özelliği taşıyor. Düğün yapmak isteyen çiftlerin nikâh törenlerinde tüm gereksinimlerini karşılayacak olan projenin, yılsonunda hizmete sunulması hedefleniyor. İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, projenin Belediyenin önemli hizmetlerinden biri olduğunu dile getirerek insanların hayatlarını birleştirdikleri nezih ve kullanışlı bir mekan inşa ediyoruz diye ifade etti. “İpekyolu bir anlamda şehrin kalbi konumunda. Ticaretin ve sosyal hayatın en yoğun yaşandığı yer İpekyolu ilçemiz. Kent merkezinde her gün onlarca kişi dünya evine giriyor. Evlendirme hizmetlerimizi kiraladığımız bir alanda veriyoruz. Bu özel günler için Şerefiye Mahallesi’nde 2 katlı 465 m² alan üzerine yaklaşık 150 kişilik nikah salonu yapmayı planladık. Yeni yuva kuracak olan çiftlerimizin nikah törenlerini unutamayacakları bir mekanda gerçekleştirmeleri için 100 m² kokteyl alanı, takı ve etkinlik salonu, bir de gelin ve damat için fotoğraf stüdyosu olan modern ve şık bir mekan inşa edeceğiz.”

8 KULVARLI ATLETİZM PİSTİ BU YIL HİZMETE GİRECEK.

8 kulvarlı pist ile 1000 kişilik yarı kapalı tribünün Yalı Mahallesi’nde hizmete gireceğini ifade eden Aydın, “İlçemizde spora ilgi duyan gençlerimize kendilerini geliştirebilmeleri yönünde büyük bir imkan sunmuş olacağız. Sportif aktivitelerin kesintisiz yapılacağı bu alanlarda 7’den 70’e tüm hemşehrilerimiz faydalanabilecek. Bu projenin içerisinde 8 kulvarlı atletizm pisti, 1 adet sırıkla atlama alanı, 2 adet uzun 3 adım atlama alanı, 2 adet disk ve çekiç atma alanı, 2 adet gülle atma alanı, 1 adet su engelli atlama alanı, 1 adet cirit atma alanı ve 1000 koltuklu tribün yer alacak. Projemizi bu yıl sonunda hemşehrilerimizin hizmetine açmayı planlıyoruz” dedi.

YOL ÇALIŞMALARI İLE İLÇENİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Yol çalışmaları ile ilçenin çehresinin değiştiğini vurgulayan Kaymakam ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, “Belediyeye bağlı Fen İşleri Müdürlüğü tarafından muhtelif cadde ve sokaklarda asfalt, kaldırım ve drenaj yapım işi sezon boyunca titizlikle yürütüldü. İlçeye toplamda 45 km’lik yeni imarlı yollar kazandırıldı. İlçe sınırlarında bulunan 50 mahallenin tamamında asfalt kaplama, kilit parke taşı imalatı ve yeni açılan yollarla halkın hizmetine sunuldu. 100.000 m² BSK Asfalt, 45.000 m² Parke Kilit Taşı, 25.000 m Bordür, 20.000 ton yama çalışmaları ilçeye kazandırdık. Hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim