ŞEHRİVAN ÖZEL HABER: HAKİM İNALÖZ-UĞURCAN DEMİR

KOSGEB tarafından Kovid-19 salgınından etkilenen mikro ve küçük işletmelerin faaliyetlerini sürdürmeleri, istihdam seviyelerini korumaları ve yeni istihdam oluşturmaları amacıyla başlatılan Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı başvuruları alınmaya devam ediyor. 2022 yılı başından beri başvuruları alınan ve son başvuruları 31 Mart 2022’ye kadar devam edecek program için Türkiye’nin dört bir yanından programa başvuru yağdı. Hem istihdamı artırma hem de işletmelere destek sağlama amacı taşıyan program geçen üç aylık süreçte büyük ilgi görürken Van’da da programa büyük bir ilgi gösterildi.

HIZLI DESTEK PROGRAMINDA VAN EN İYİLER ARASINDA!

İmalat, bilgisayar programlama, bilimsel Ar-Ge sektörleri, bazı hizmet ve ticaret sektörlerindeki mikro ve küçük işletmeler ile yenilikçi genç işletmelere faizsiz ve teminatsız geri ödemeli işletme sermayesi desteği sağlanan program devam ederken KOSGEB Van İl Müdürü Bilal Emre Yörük, bu destek ile ilgili Şehrivan’a değerlendirmelerde bulundu. Kurulduğu günden bu yana kente yatırım ve istihdama büyük katkı sunan KOSGEB Van İl Müdürlüğü bu programda da fark yaratırken; Yörük bu desteklerde Van’ın en iyi illerden birisi olduğunu söyledi.

KOSGEB DESTEĞİ İLE VAN’DA 1873 KİŞİYE İSTİHDAM FIRSATI DOĞDU!

“Yörük, o programla ilgili olarak; “Bilindiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile mikro ve küçük işletmelerin desteklenmesi amacıyla geçtiğimiz aylarda Hızlı Destek Programı başlattık. Bu programı duyurduğumuz andan itibaren ciddi bir ilgi gördü. Halen devam eden ve 31 Mart’a kadar devam edecek olan programa şu ana kadar Van’dan 812 işletmemiz başvurdu ve 1873 istihdam taahhüdü verildi. Kalan süre içerisinde bu sayının artacağını tahmin ediyoruz.”

VAN’DAKİ ESNAFLARA ŞU ANA KADAR 30 MİLYON TL ÖDENDİ!

Yörük, konuyla ilgili olarak ayrıca; “KOSGEB Van İl Müdürlüğü’ne yapılan başvuruları müdürlük olarak hızlıca değerlendirme ve destekleme süreçlerimizi de başlattık. Bu zamana kadar yapılan 812 başvuruyu değerlendirirken şu ana kadar birinci dilim olan 30 milyon 400 bin TL civarında da bir ödemeyi desteği kabul gören işletmelere ödedik. Bu miktar önemli çünkü bu ödeme ile birlikte Türkiye’de en çok ödeme yapan ikinci il Van oldu. Bu da kentimizdeki işletmelerin desteklenmesi ve bu desteklerin istihdama katkı sunması anlamında oldukça mutlu eden bir durum.” Şeklinde konuştu.

BAŞVURU VE DESTEKLER SÜRECEK!

Yörük, başvuru sürecinin devam ettiğini hatırlatarak; “Yoğun bir ilginin gösterildiği program için başvuru süreci bu ayın sonunda doluyor. Bu ayın sonuna kadar istihdam taahhütlü bu projeye başvuracak olan esnafları desteklemeye devam edeceğiz. Bu destekleri kentteki işletme ve esnafımızla buluşturmak bizler için de oldukça kıymetli. Bu imkânı yaratan Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. KOSGEB dün olduğu gibi bundan sonra da destekleri ile küçük esnafı ayakta tutmaya ve yeni yatırımların ve girişimlerin önünü açmaya devam edecektir.” Dedi.

Editör: TE Bilisim