Van'ın son dönemlerde en popüler noktalarından olan Van Kültür Sokağı'nda mühürleme krizi yaşandı. Geçtiğimiz dönemde İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan ve kısa sürede kafe ve restoranları ile uğrak noktalardan birisi olan Kültür Sokak'ta dün gece büyük bir gerginlik yaşandı. Birçok mekanın bulunduğu sokakta Emniyet Müdürlüğü ekipleri gece mekanlarda denetim yaparken, iki işletmeyle ilgili olarak işlem yapıldı. 

Edinilen bilgiye göre polis ekipleri ruhsatı olmadığı ve eksik evrak gerekçesiyle işletmeleri mühürlemek istedi. Mühürleme işlemi yapılırken polisler ile esnaflar arasında gerginlik çıkarken polis iştetme sahiplerini göz altına aldı. Gözaltılar nedeniye gerginlik büyürken olay kısa sürede büyük yankı uyandırdı. Esnaflar yaşanan olaydan sonra dükkanları kapatırken, bugün öğlen saatlerine kadar mekanlarını açmadı. Konuyu bağlı bulundukları Bakkallar ve Manavlar Odası'na da ileten esnaflar, ayrıca ortak bir basın metni yayınladı.

ORTAK AÇIKLAMA YAYINLADILAR

Esnafların yaptığı ortaç açıklamada, mühürleme işlemi yapılırken ortaya konan tavrın yanlışlığına vurgu yapılırken bu durumun cadde esnafını üzdüğü sözlerine yer verildi. "Elbet tüm kamu görevlileri yasaların onlara tanıdığı yetkiyi sonuna kadar kullanacaktır. Bu yetki kullanımı esnasından yapılan denetimden en çokta Kültür Sokak esnafı memnundur. Kültür Sokak Van ilinin marka sokaklarından biridir. Tüm esnaf büyük zorluklarla, özveri ile bu markayı koruyarak; doğru, etik, sağlıklı, tebessümle hizmetini vermek için büyük bir gayret sarf etmektedir. Yetkisini denetim için kullanan kamu görevlilerin bir kısmının bu yetkiyi aşan yaklaşımları ise Kültür Sokak esnafınca kabul görmesi mümkün değildir." şeklinde ifadelere yer veren sokak esnafı bir görevlinin de “Kültür Sokak Bitti” şeklinde bir ibare kullandığını iddia ederek, "Bu durum kabul edilemez." yorumu yaptı. Açıklamada ayrıca, "Dün olduğu gibi yarında kültür sokağın Van ilinin sayılı sokaklardan biri olması yolunda ve kent menfaati için kültür sokağı esnafı olarak üzerimize düşenleri yapmaya hazırız. Tüm kamu görevlilerini, yetkilileri, Belediyeyi, Kaymakamlığı ve Valiliği sorumluğu davet etmekteyiz." denildi.

Editör: TE Bilisim