Sağlık hizmeti vermeye başlayan Çaldıran devlet hastanesinde Dahiliye, Çocuk, Kadın Doğum, Genel Cerrahi ile Aile Hekimi branşlarında hizmet verildiğini aktaran Milletvekili Arvas, "D grubunda bulunan Çaldıran Devlet Hastanesinin C gurubuna yükseltilmesi için İl Sağlık Müdürlüğünce çalışmaların başlatıldığı bilgisini de paylaştı. Sağlık Bakanlığı tarafından C sınıfı hastane kategorisine onay verilmesi durumunda uzman doktor branşlarında artış olacağı ve yardımcı sağlık personel kadrosunda da iyileştirme yapılacağını belirten Milletvekili Arvas, Çaldıran’a kazandırılan yeni hastanenin fizik olarak bütün şartlara haiz olduğunu C grubu için Sağlık Bakanı ile görüşeceğini ve konunun takipçisi olacağının söyledi."


ARVAS, YENİ HASTANE HAKKINDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Van il merkezine 109 kilometre uzaklıkta bulunan ve nüfus yoğunluğu bakımından en kalabalık ilçelerinden biri olan Çaldıran’ın yaklaşık 65 bin nüfusu ile hak ettiği sağlık hizmetlerine kavuştuğunu ifade eden Milletvekili Arvas, “İran sınırında bulunan ilçede karasal iklimine hakim. Kışların çok sert geçtiğini, bölgede dondurucu soğukların yaşanıyor. Dolayısıyla sıcaklığın eksi ( -45) derecelere kadar düşüyor. Özellikle kışın ulaşım sıkıntısının yaşandığı bölgede donanımlı bir hastanenin ihtiyaç vardı. Çok şükür bununda karşılığı oldu.”

ARVAS’TAN HASTANEDE EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Son olarak cümlelerini tamamlayan Arvas, “AK Parti Hükümetlerimiz döneminde sağlık sistemi baştan aşağıya değişmiş ve milletimizin lehine yeniden yapılandırılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın sayesinde bugün Türkiye, dünyada örnek alınan bir ülke haline gelmiştir. Pek çok devletin gelip incelediği ve kendisine uyarlamak istediği bu sistem, kendini en çok bütün dünyanın kasıp kavrulduğu pandemi sürecinde hissettirmiştir. Kadirşinas milletimiz de her fırsatta memnuniyetini dile getiriyoruz. Çünkü sağlık sistemimize olan güvenini ifade etmektedir. Bu vesile ile Çaldıran Devlet Hastanesinin hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyor, Hastanenin yapımında destek olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sağlık Bakanımıza, Sağlık İl Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim