Van’daki ilçelerde ve mahallelerde ziyaretler gerçekleştiren AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas yaptığı bir açıklama ile ziyaretlerini ve kentle ilgili konuları değerlendirdi. Kentteki temaslara değinen Arvas, kentin tüm sorunları ile detaylı olarak ilgilendiklerini söyledi.

ARVAS KENTİN DÖRT BİR YANINDA

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, İlçe Başkanları ile birlikte yaz dönemi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçe programları kapsamında Erciş ve Çaldıranda kırsal mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Milletvekili Arvas ve teşkilatları mahalle ziyaretlerinde lokal ve kentin genelini ilgilendiren konularda değerlendirme ve çalışmalar yürütüyor. Kent genelinde yürütülen genel çalışmalarında yanında mahalle bazlı ziyaretler gerçekleştiren AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, bu kapsamda Erciş’te yapılan program dahilinde Pay, Hocaali, Ergücü, Keklikova ve Salmanağa mahallerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Beraberinde bulunan Erciş İlçe Başkanı İzzet Albayrak, Kadın Kolları Başkanı, Gençlik Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte, mahalle sakinlerine yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Milletvekili Abdulahat Arvas, vatandaşın memnuniyeti sorup, talep ve beklentileri not aldı.

İLÇE VE MAHALLELERDE BİREBİR TEMAS KURUYOR

Erciş’teki ziyaretlerinin ardında Çaldıran’da Osmanlı, Sarıçimen ve Atyoran Mahallelerinde çalışmalarını sürdüren Milletvekili Arvas, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Çiftçi ve teşkilat üyeleri ile birlikte mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Yapılan ziyaretlerde yüz yüze gerçekleşen görüşmelerde karşılıklı ekonomik, sosyal ve siyasal gelişmeler değerlendiriliyor. Tüm bu çalışmalar neticesinde Milletvekilleri tarafından Van halkın nabzı tutulacak, sahada vatandaştan duydukları, gördükleri yazıya dökülerek, izlenimleri ile birlikte AK Parti Genel Merkezine rapor olarak sunulacak.

ARVAS: HÜKÜMETİMİZ VATANDAŞIN YANINDA

Öte yandan ziyaretleri sürerken, bu ziyaretler kapsamında değerlendirmeler yapan ve vatandaşla da paylaşan Arvas, son ziyaretinde ülke genelini ilgilendiren konulara da vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi: “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle yaşananların sosyal ve ekonomik etkileri halen devam etmektedir. Bu süreçte tüm dünya gibi Türkiye’de zor süreçlerden geçiyor. Dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ülkeler bile ciddi bir sınav veriyor. Uzun yılardır karşılaşmadıkları ölçüde ciddi ve derin krizler yaşıyorlar. Dünya ekonomisinin alt üst olduğu bu dönemde yanı başımızda cereyan Rusya-Ukrayna savaşı ve orta doğudaki hadiselere rağmen Türkiye bu zorlu dönemde büyüyerek, üreterek, yoluna devam etmektedir. Yüksek enflasyon hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor, ancak hükümetin bu etkileri en aza indirgemek için attığı adımlar ve aldığı tedbirler sahada karşılık buluyor. Özellikle ücretli çalışanların alım gücünü yükseltmek amacıyla emekliye, memura ve asgari ücretliye yapılan zamlar büyük ölçüde enflasyon ile mücadeleye katkı sağladı. Her kesimin gelir seviyesini yükseltmek için yapılan destekler, özellikle tarım ve hayvancılık alanında sağlanan teşvikler ile AK Parti Hükümeti bu çalkantılı süreçte vatandaşın yanında oldu.”

ARVAS: TÜM ENERJİMİ VE VAKTİMİ VAN İÇİN HARCIYORUM

Milletvekili Arvas, seçim bölgesinde temposunu arttırarak sürdürdüğü çalışmalarında vatandaşlarla iç içe olmaya çalıştıklarına vurgu yaparak ayrıca şu sözlere yer verdi: “Dünya genelinde yaşanan küresel sıkıntılara rağmen vatandaşımız için çaba sarfediyoruz. Bu anlamda 20 yıldır ülke için ciddi bir mücadele veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dönemde yapılmış hizmetlerin görmezden gelinmemesi gerekiyor. Bizler de bu çalışmaları, süreci ve fedakarlıkları anlatmak için vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Yasama faaliyetlerinin devam ettiği zamanlarda da Van’dan kopmayarak haftanın üç günü Ankara’da geriye kalan günlerde Van’da çalışmalar yürütüyorum. Meclisin kapalı olduğu zamanlarda da halkın arasında yer almaya çalışıyorum. Yaklaşık dört yıldır da enerjimi ve vaktimi kent için harcamaya çalışıyorum.”

VAN’IN MESELELERİ BİZİM MESELEMİZDİR

Öte yandan kentin meselelerini de yakından bildiklerini ve bu kapsamda çalıştıklarını hatırlatan Arvas, “Son dönemlerde kentimiz ve vatandaşımız için verilen çabalar hiçe sayılmaya çalışmakta ve uğraşlarımıza gölge düşürülmeye çalışılmaktadır. Oysa vekillik sürecinden bu yana kentin kronikleşmiş sorunları için yoğun çaba ve emek harcadık. Çevre Yolu gibi yıllar içinde büyüyen ve çözülemez bir hale gelen meseleler başta olmak üzere birçok konuda çabalar harcadık. Yarım kalan ve tamamlanamayan yatırımların mücadelesini verdik. Halihazırda tartışılan uçuşların artırılması gibi konularda da elimizden geleni yapıp ciddi görüşmeler yapıyoruz. Bu sorunların çözümü için mesai harcıyoruz. Biz Van’ımızın gündeminde olan tüm konulardan haberdarız ve takibini yapıyoruz. Tüm hemşerilerimiz müsterih olsun. Gücümüz yettiği oranda da bu kentin sorunlarına eğileceğiz. En küçük meseleler için bile bakanlıklarda mesai yapıp Van kaygısıyla çalışıyoruz, bundan sonra da bu böyle olacak.” Dedi.

Editör: TE Bilisim