İHLAS HABER AJANSI
Van Milletvekili Arvas: “Yaklaşık 100 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz”
AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Van Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında Van ve ilçelerde vatandaşlara ücretsiz dağıtımı devam eden ceviz, badem ve çam fidanları ile yaklaşık 100 bin ağacı toprakla buluşturacaklarını söyledi.

YORUM EKLE
YORUMLAR

Güzel Van - 13 ay Önce
Van Büyükşehir olduğundan beri her belediye o yıl 200.000 sadece Çam ağacı dikseydı 9 yılda 1.800.000 Çam ağacı yapardı. Bu sanırım Van'ı yemyeşil bir kent yapardı.

Turgut b - 13 ay Önce
Bu bey efendi yada Van ın diğer milletvekilleri sadece akrabalarını kamu kurumlarına yönetici olarak atamak için o göreve gelmiş gibiler Van ın hiç bir sıkıntısıyla ilgilendikleri yok
1
Korkunç tablo yüzde 88'i öldü
2
Öğretmen ve veliler, Kovid-19'u fırsat bilerek...
3
Üreticilere 1 milyar 626 milyon liralık destek ödemeleri...
4
Diyanet İşleri Başkanı: Koronavirüs salgını...
5
Husumetli aileler arasında çıkan kavgada bir aile...
6
Koronavirüs şüphesiyle hastaneye yatırılan yaşlı...
7
Son Dakika: Benzine zam geldi
8
Bakan Koca'dan çarpıcı açıklama: Türkiye'nin...
9
Bakan Koca: Son 24 saatte 109 kişi hayatını kaybetti
10
Türkiye'de koronavirüsten can kaybı ve vaka...
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
03:43

GÜNEŞ
05:13

ÖĞLE
12:10

İKİNDİ
15:54

AKŞAM
18:57

YATSI
20:21
Van yüzde seksen itibariyle tarım ve hayvancılığa, sebze ve meyve yetiştiriciliğine, her çeşit fidan ve ağaç dikimine müsait bir coğrafya. Yüzlerce köy, yüzlerce yayla var. Milyonlarca dönüm boş tarla ve arazi var. Bol su ve bol güneş var. Bu işleri yapacak yüzbinlerce insanımız var. Ama köylere, çiftçiye, her ceşit tarım ve her çeşit hayvancılık yapacaklara, ağaclandırmaya destek olunması lazım. Potansiyel çok, gayret ve destekler ise o nisbette değil. Vandaki yüzlerce köyle tek tek ilgilenilse sulama kanalları, sondajlar, sulama havuzları, sulama göletleri, hayvan sulama havuzları, büz ve boru döşeme çalışmaları, binlerce ton TOHUM dağıtımı, binlerce ton GÜBRE dağıtımı, yüz binlerce SEBZE FİDESİ dağıtımı, yüzbinlerce FİDAN VE AĞAÇ DAĞITIMI, ziraî ilaç destekleri, yüzbinlerce her türden meyve fidanı dağıtımı, aşılama destekleri, budama destekleri, yüzbinlerce KÜÇÜKBAŞ VE BÜYÜKBAŞ DAĞITIMI, hayvan sağlık kontrolleri ve ilaçlamaları, küpelemeleri, yüzbinlerce tavuk, kaz ve hindi dağıtımı gibi daha pekçok çalışma yapılmalı. Bunların bir kısmı yapılıyor fakat Van'daki ihtiyacın ve talebin yüzde beşi bile değil. Van bu konuda biraz bakir ve ilgiye, desteğe, projelere, yatırımlara, saha çalışmalarına, köy köy envanter çalışmalarına muhtaç bir durumda. DSİ ve belediyeler, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, DAKA, DAP idaresi ve ilgili pekçok kurumun, il milletvekilleri ve yöneticilerimizin Van tarımı ve hayvancılığını kısa, orta ve uzun vadede iki katına çıkaracak çalışmalar yapmalarında Van adına, Vanlılar adına ve ülke adına büyük yararlar var. Van kendine yeter hale gelmeli hatta ülkemize de tarımsal ve hayvansal üretimiyle katkı yapmalı. Bu yolla üretim artar, gelirler artar, köyler ve kırsal bölgeler şehirleri besler, işsizlik azalır, köyden kente göç azalır hatta kentten köylere dönüşler artar. Van'a kalıcı, uzun süreli ve fayda getiren hizmetler yapmak istiyorsak bu konuya özel bir önem vermeliyiz. Köylerimiz, yaylalarımız Van için birer fabrika görevi görsün. Yüzlerce fabrikadan gelebilecek gelir ve istihdam tarım ve hayvancılığın geliştirilmesiyle elde edilir. Muhtarlarımız köylerine hizmet iştesin, hizmet götürsün, kurumları bu anlamda rahat bırakmasın. Okumuşlarımız, mühendislerimiz köyleriyle yakından ilgilensin. Köylü, çiftçi, hayvan yetiştiricisi Insanlarımız ile bu konuda hayalleri ve projeleri olan herkes harekete geçsin, bir şeyler yapsın. Artık dünya eski dünya değil ve olmayacak. Tarımla, hayvancılıkla, ağaçlandırma ile, projelerle, çiftlikleri, profesyonel çalışmalarla, üretimle geleceğe yürümeliyiz. Van bunu hak ediyor ve potansiyeli de mevcut.