Ağrı'nın Tutak ilçesinde dün yolcu otobüsü ile iki TIR çarpıştı. Kazada 7 kişi hayata gözlerini kapadı. Yanan araçta can veren vatandaşların kimlikleri de açıklandı. Kazazedeler ise dehşet anlarını şu sözlerle anlattı.

Van'dan İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan bir yolcu otobüsü Ağrı'nın Tutak ilçesinde öğle saatlerinde bir 2 TIR ile çarpıştı. Meydana gelen kazada 7 vatandaş hayatını kaybetti. 18 kişinin yaralı olarak kurtulduğu kazada iki kişi ağır yaralı olarak Erzurum'a sevk edilirken diğer yaralıların tedavisine ise devam ediliyor.

Olay sonrası Tutak Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Kazada hayatını kaybedenlerle ilgili DNA karşılaştırılmaları yapılması için ailelerden örnekler alındı. Şuana kadar 6 kişinin ismi tespit edildi. Kazada hayatını kaybedenlerin otobüs sürücüsü Abdulkerim Kınay, Serhat Bayraktutan, Sinan Gürbüz, Nevzat Taş, Eşref Tutak, Emre Yıldız ve Ebrar Tatlı olduğu belirlenirken bir kişinin kimliği tespit edilmeye çalışılıyor.

CAMLARI KIRARAK KURTULDULAR

Van'da yaşayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Zehra Duman, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde derslerine gitmek için yola çıktı. Tutak'ta yaşanan kazada camdan atlayarak kurtulan Duman; "Otobüs bir anda TIR ile çarpıştı. O an bağırışlar koptu. Ön taraf alev almaya başladı. Hemen taşlarla camları kırdık. Dışarıya kaçtık. Otobüsün koridorunda baygın olarak yatanlar vardı. Sonra ben şoka girmişim. Sonrasını hatırlamıyorum. Çok kötüydü" dedi.

Ağrı'ya gitmek üzere otobüse binen Mehmet Latif Işık ise otobüse alevlerden dolayı kimsenin yaklaşamadığını ve kırılan camlardan herkesin kaçtığını söyledi. Işık; "Aracın çarpması ile alev alması bir anda oldu. Ben orta koltuklardaydım. Hemen arkaya doğru kaçtım. Çocuklar ve kadınlar vardı. Dışarıdan taş attılar ve camları kırdılar. Arkadaki yolcular camlardan aşağı atlayarak kurtuldu. İçeride kalanları kurtarmak için kimse müdahale edemedi. Alev aldığı için kimse yaklaşamadı" diye konuştu.

Kaza sonrası yaralananlar ise şöyle:

AĞRI
1. MUHLİSE IŞIK
2. HAKAN ÇELİK
3. İBRAHİM YİĞİT

4. CEVHER DAYAN
5. ZÜBEYDE ÇİFTÇİ
6. ŞAVAŞ ÇEMREK
7. SABAHATTİN KAPICI
8. SÜLEYMAN ÖZER

PATNOS
1. ORHAN UYUMAZ
2. EYYÜP İLTER

HAMUR
1. ONUR CAN ELÇİ
2. ZEHRA DUMAN

3. MEHMET LATİF IŞIK
4. GİRGÜN ÖZBEK

TUTAK
1. ALİ EREN DİLMAÇ
2. ZEYNEP DİLMAÇ

3. YUSUF DİLMAÇ
4. SERHAT KISA

DOĞUBEYAZIT
1. BİRSEN ÇİFTÇİ
2. MAKBULE ÖZER
3. FİKRET IŞIK

Editör: TE Bilisim