VAN OTURMA GECESİ GRUBU BİR İLKE İMZA ATIYOR! 

Vanlıları sazlı, sözlü ve sohbetli programlarda bir araya getiren grup yakın zamanda bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Van ve civarda çokça sahne alan sanatçı grubu ilk Hakkari’ye davet edildi. Hakkari'de sahne alacak ekip Van Türküleri ile Hakkari’de sıradışı bir şölen yapmaya hazırlanıyor. Van, kültürü yeniden canlandırmak isteyen ‘Van Oturma Gecesi Grubu’ düzenlediği çeşitli programlarla Van’ın bu zenginliğini ayakta tutmaya çalışıyor. Belediyeler tarafından düzenlenen programlarda yer alan ilk kez Hakkari’de sahne almaya hazırlanıyor. Daha önceleri iftar gecesi ve farklı organizasyonlarda yer alan grup, şimdi de Van dışında kent kültürünü bir düğün organizasyonunda yansıtacak. Konuyla ilgili Şehrivan’a açıklama yapan Van Oturma Gecesi Grup Şefi Murat Said Yaşar, yozlaşmaya yüz tutmuş geleneği yaşatmaya çalıştıklarını ifade ederek, ilk kez Hakkari’de sahne alma heyecanını yaşadıklarını söyledi. 

KENTİN GELENEĞİ YAŞATILIYOR… 

Programla ilgili açıklamalarda bulunan Van Oturma Gecesi Grup Şefi Murat Said Yaşar, bir ilki gerçekleştireceklerini dile getirdi. Grup şefi Yaşar, “Van’a özgü şeyleri genelde kentteki programlarda seslendirirdik. Ancak şimdi ilk kez şehir dışında yani Hakkari’de seslendirmeye çalışacağız. Bunu da çok iyi bir şekilde başaracağımıza inanıyorum. Öte yandan bu gelenek hem kent adına hem de bizim adımıza çok büyük önem arz ediyor. Tarih süreci içerisinde bazı geleneklerimiz yozlaşmakta, bazıları da çeşitli nedenlerle kaybolmaktadır. Buna karşılık bazı geleneklerimiz ise ilk günkü şevk ve heyecanla sürdürülmektedir. İşte tüm canlılığıyla gerek Van gerekse Van dışındaki Vanlıların sürdürmekte oldukları geleneklerden biri ‘oturma gecesi’ geleneğidir.” Dedi.

SADECE VAN’IN DEĞİL ÜLKENİN DE GELENEĞİNİ YANSITIYORLAR

Van’da daha önceden belediye, kurum ve vatandaşlara oturma gecesi programlarda türkü seslendirdiklerini ifade eden Yaşar, “Bizi Hakkari’ye çağırdılar. Bizde oraya gitmenin heyecanını yaşıyoruz. Kültürümüzü orada da yaşatmaya çalışacağız. Sadece Van’a özgü türküler okumuyoruz. Türkiye’nin dört bir yanına özgü türküleri de seslendiriyoruz.” Diye ekledi.

Editör: TE Bilisim