ŞEHRİVAN GÜNCEL: HAKİM İNALÖZ: Van Özel Halk Otobüsleri başkanlık seçimi yapıldı. Yeni başkan Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Murat Yazlık oldu.

 

Van Özel Halk Otobüsleri başkanlık seçimi 2 Aralık 2017 tarihinde şoförler odasında gerçekleştirildi. Halk otobüsleri başkanlık seçimini Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Murat Yazlık kazandı.

 

Seçimi kazanan Murat Yazlık, başkanlık süresince yeni bir sayfa açacağını ve halk otobüslerinin işletilmesinde değişikliklerin yapılacağını söyledi. Öncelikle başlatılmış olan elektronik bilet (BELVAN) sisteminin halka hızlı bir şekilde tanıtılmasını sağlayacağına vurgu yapan Yazlık, “Elektronik kart sistemi kısa sürede tam teşekküllü olarak uygulanacak.”

 

“HİZMETLER İNTERNET ORTAMINDA TAKİP EDEBİLECEK”

Otobüs şoförlerinin kılık kıyafetlerinden, davranışlarına ve trafikteki işleyişine kadar takip edileceğini ifade eden Yazlık, kaliteli hizmet sunan şoförlerin ödüllendirileceğini söyledi.

 

 

Yazlık, halk otobüslerinin yoğun olduğu hatlar olan üniversite, bölge hastanesi, İskele, Hacıbekir Mahallesi, Terzioğlu, Şabaniye, İkinisan ve Şamranaltı’nda vardiyalı olarak sabah saat 6’dan gece saat 23’e kadar sistemli olarak vatandaşlara hizmet sunulacağını belirtti. Yazlık konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Ayrıca kamera ve takip sistemi takılacak. Vatandaşlarımız hizmetleri internet ortamında takip edebilecek. Büyükşehir Belediyesi ile diyalog ve uyum içerisinde olarak halkımızın huzurlu, kaliteli ve güvenli bir şekilde hizmet görmesini sağlamak için elimizden gelen her çalışmayı yapacağız.” 

Editör: TE Bilisim