ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-ERDAL ERBAŞ

Van’ın prestijli caddelerinden olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde 12 yılı aşkın bir süredir tamamlanıp şehrin sime merkezlerinden birisi olmayı bekleyen eski ismiyle City Van, yeni ismiyle Van Park olarak bilinen AVM açılışı kadar açılış sonrası yaşanan sorunları ile de konuşulmaya devam ediyor. 2010 yılında yapımına başlanan AVM, 2019 yılında açılırken, elektriklerin kesilmesi, suların gelmemesi ve doğalgaz gibi daha birçok sorunda ortaya çıkmaya başladı. Kent merkezinde kronik bir sorun haline gelen AVM, zaman zaman farklı medya kuruluşları tarafından gündeme getirilirken, son aylarda da sıkça tartışma konusu olan AVM ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Van Park AVM’nin yeni yönetimi oluşturulurken, Yönetim Kurulu Başkanlığına gelen Orhan Özdek, AVM’nin kaderi ile ilgili olarak Şehrivan aracılığıyla açıklamalarda bulundu. Başkan Özdek, AVM’nin elektrik, doğalgaz ve su olmak üzere birçok sorununu çözüme kavuşturma noktasında çalışmalar yürüttüklerin altını çizerek, 4 aya kadar da buranın geriye kalan bütün bakım, onarım ve tamirleri yaparak açmayı hedeflediklerini söyledi. Özdek AVM’nin yeni dönemde eski ismi olan City Van AVM adıyla açılacağını söyledi.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ, İLK AÇIKLAMA ŞEHRİVAN ARACILIĞI İLE YAPILDI

Van Park AVM’nin ismi değiştiğini City Van AVM olduğunu söyleyen City AVM Yönetim Kurulu’nun yeni dönem Başkanı Orhan Özdek AVM’nin kaderiyle ilgili önemli bilgiler verdi. İlgili kurumlarla yapılan görüşmeler sonrasında Şehrivan konuşan Özdek; “Geçen yıl içerisinde City Van AVM’nin ruhsatını ve iskânını yeni yönetim olarak almış bulanmaktayız. Akabinde de burasının elektrik, doğalgaz ve su olmak üzere sorunlarını çözüme kavuşturacağız. Borçlarını ise yatırmış durumdayız fakat şuanda içerde bütün mekanik alanlarda ve bütün yürüyen merdivenlerde sıkıntılar söz konusudur, bunlar geçmiş yönetime dair sıkıntılardır. Bu sıkıntıları bizler yeni yönetim olarak belediyeyle beraber müşterek bir ortam içerisinde bunu çözmek için şu anda belediyeyle toplantılar yapıyoruz.”

ÖZDEK: MÜLK SAHİPLERİNİN MAĞDURİYETİ BÜYÜK OLDU!

“Nihayetinde Sayın Valimiz ve Sayın Kaymakamımız ile beraber yapmış olduğumuz toplantılarda belediye kendi üzerine düşeceği görevleri yapacağını ve tadilat bakımı konusunda sorunların giderilmesi için gerekenleri yapacağını, bu konuda yönetime yardımcı olacaklarını yönetime ifade ettiler. Son aşamada belediye biraz ağır hareket ediyor, bizler ise biraz daha burasının erken bitmesini istiyoruz. Çünkü içerdeki insanlarımızın çok ciddi mağduriyeti söz konusudur mülk sahipleri olarak.” Şeklinde konuştu.

“BELEDİYEYLE ORTAK YOL HARİTASI ÇİZECEĞİZ”

İnsanlarımızın ciddi mağduriyetler yaşadığını belirten Başkan Özdek, “Burada toplam 156 dükkânımız mevcuttur. 156 dükkânın yüzde 50’si belediyenindir yüzde 50’si de sivil vatandaşlarındır. Sivil vatandaşlarımızın mağduriyeti çok yüksek bir seviye ye erişmiştir. Bir an önce burasının ayağa kaldırılması, tadilatının ve onarımının yapılması gerekmektedir. Yönetim olarak bizlerde bu konuda gerekli çalışmaları yapmış bulunmaktayız. Fakat belediye ile en son yapmış olduğumuz görüşmelerde belediye bize bu konuda yardımcı olacaklarını bundan sonra da bir yol haritası çizilmesi gerektiğini ifade etmişti. Bizlerde aynı düşünce içerisinde hareket ettik. Şuan da içerde bir tespit yaptık. Yapmış olduğumuz bu tespit neticesinde bundan sonra bakım ve onarımlarını ihale usulüyle yaptırmayı düşünüyoruz.” Dedi.

“CİTY VAN AVM VAN’IN KALBİ DENİLEN BİR NOKTADADIR”

Belediyeden destek almış alsaydık kısa bir zamanda teslim edeceklerini söyleyen Başkan Özdek, “Belediye bize yardımcı olmuş olsaydı yılbaşına yetiştirecektik ama maalesef 4 ayımızı alacak durumdadır. 4 aya kadar inşallah nihayette erdirip burayı bütün bakım, onarım ve tamirleri yaparak açmayı hedefliyoruz. City Van AVM Van’ın kalbi denilen bir noktadadır. Van’ın merkezinde bir yerdedir. Cumhuriyet caddesinde turizme yönelik gerek ticaret ve aksiyonlara yönelik çok güzel bir hizmet sunacak noktadadır. Burada en az 2000 insan ekmek yiyecektir. 2000 insanın işyeri olabileceği bir yerden bahsediyoruz. Van için bir katma değerdir, Van için bir faydadır, Van’ın ekonomisi, turizmi için bir faydadır. Dolayısıyla burada yetkililere çok büyük görev düşmektedir. Belediye yetkililerinin bize bir an önce yönetim olarak yardımcı olmaları, buranın kapılarını açmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Burada mülk sahiplerinin mağduriyeti gerçekten barizdir, ortadadır. Mülk sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi için ve gerektiği gibi dükkânlarına kavuşmaları için belediyenin bu konuda ciddi adımlar atması, hantal davranmaması gerekmektedir.” İfadelerini kullandı.

SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞACAK

2 bin kişinin istihdam edecek bir yer olacağının dille getiren Başkan Özdek sözlerine şöyle devam etti: “City Van AVM’de 2 bin kişi istihdam edecek. Van için bir katma değer söz konusuysa, Van’ın ekonomisine bir fayda getirecekse, Van’a fayda verecek bir konudan bahsediyorsak buranın bir an önce ciddiye alınması ve açılması gerekmektedir. City Van AVM bugün gerek çatısından gerek yürüyen merdivenlerinden, ters tavan ve düz tavanlarından, döner kapılarından, yangın tertibatından ve asansörlerinde ciddi anlamda mekaniksel sıkıntılar söz konusudur. Bu mekaniksel sorunların ortadan kaldırılması için yeni firmalarla bir sözleşme imzalanması gerekiyor ve bu sözleşmenin nihayetinde bakım, onarım ve tadilatlarının yapılması gerekiyor. Gerekirse City Van AVM’nin dış cephesini de değiştirmeyi hedefliyoruz.”

“KAPALI BİR AVM’NİN GERÇEK DEĞERİ YOKTUR”

Büyükşehir Belediyesi City Van AVM’nin satışına yönelik kararlarını değerlendiren Başkan Özdek, “Belediye burayı satmayı her zaman hedefliyordu. Geçmişte de belediyenin bu tür girişimleri olmuştu. Bizim de öncelikli hedefimiz öncelikle buranın kapılarını açmak ve istihdama kazandırmak istiyoruz. Burada mağdur olan insanlarımızın mağduriyetlerini ortadan kaldırmayı planlıyoruz. AVM’yi ekonomiye kazandırdıktan sonra belediye isterse satabilir. Ancak bu aşama da satması söz konusu olacağını düşünmüyorum. Çünkü kapalı bir AVM’den bahsediyoruz. Yani şuan gerçek bir değeri bile yok. Açıldıktan sonra gerçek değeri ortaya çıkacaktır.”

AVM’NİN İHALESİ 10 GÜNE YAPILACAK

AVM’nin ihalesiyle ile ilgili açıklama yapan Özdek, şunları kaydetti: “İhale için bütün teknik şartları hazırladık. Bu da belediye ile birlikte yaptık. Altyapılar hazırlandı. En geç 10 güne kadar da ihale sürecimiz başlayacak. Bundan sonra da anlaşmış olduğumuz firmayla içerde tadilatlarımızı yapacağız. Çatıdaki sorun ve sıkıntıları gidermek için yaz ayını beklemek zorundayız. Bütün sorunlar bittikten sonra 4 ay içerisinde açılmasını hedefliyoruz. Yani Mayıs ayı gibi açmayı planlıyoruz.”

CİTY AVM’DE KUYUMCULAR YER ALMIYOR

Kuyumcu esnaflarının AVM’deki dükkanlarda yer almayacaklarını söyleyen Özdek, “Kuyumcu esnafının gelmeyeceğini öğrendik. Türkiye genelinde çok ciddi bir kiralama şirketiyle anlaşma imzaladık. Kurumsal bir şirket olduğu için AVM’ye de marka taşıyacaklar. Kuyumculara ayırdığımız yerleri tamamen birleştirip orada kurumsal gıda ve teknoloji marketlere vereceğiz. Yani bu katlarda da AVM’nin daha çok marka kazanmasına yönelik çalışmalar yürütülecek. Bütün katları da kurumsal markalarla doldurulacaktır. İsteğimiz bu AVM’nin hakkettiği yere gelmesidir. Buranın ayak sayısını artıracağız. Gerek yiyecek-içecek ve gerekse de giyim olmak üzere birçok firma yer alacaktır.”

Editör: TE Bilisim