ŞEHRİVAN HABER- Son birkaç haftada vaka patlaması yaşanan Van’da durum kötüye gitmeye devam ederken süreçle ilgili görüş bildiren taraflardan birisi de Saadet Partisi Van İl Başkanlığı oldu. Ölüm ve hastaların arttığı kentteki süreç korkutucu bir noktaya gelirken SP Van İl Başkanlığı mevcut durumu dair değerlendirmeler ve sorulardan oluşan bir açıklama yaptı. Van İl Pandemi kuruluna mevcut durumu soran SP il başkanlığı, ayrıca kentte tedbirlerin alınması çağrısında bulunmayı da ihmal etmedi. 

    

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı kentte sayısı artan vakalardan sonra bir açıklama yayınladı. İl Hıfzısıhha Kurulu’na birtakım soruların da yöneltildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak Koronavirüs salgının başladığı ilk günden itibaren bugüne kadar Van genelinde salgının boyutunu yakinen takip etmekteyiz. Tedbirlerin yoğun olarak alındığı 1 Haziran öncesi dönemde bile ne yazık ki kurallara uyulmadığı için bazı mahallelerde çok yoğun Koronavirüs vakaları ortaya çıktı. 1 Haziran sonrası başlayan kısmi normalleşmeyle birlikte salgın Van genelinde hızla yayılmaya başladı bugün geldiğimiz noktada ilimizdeki Pandemi Hastaneleriyle birlikte Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi ve Van YYÜ Dursun Odabaşı Araştırma Hastanesinin de dolduğunu görüyoruz.”

“HASTALARIN MAĞDUR OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

“Birçok Koronavirüs hastasının hastanede yatması gerektiği halde yatak olmadığından dolayı evlerine gönderildiği haberini almaktayız. Salgın nedeniyle hastanelerde birçok ameliyatın ertelendiğini birçok hastanın mağdur olduğunu biliyoruz.” Diyerek mevcut durumu değerlendiren SP Van İl Başkanlığı, “Koronavirüs salgının her geçen gün artması nedeniyle Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak aşağıdaki soruları il Hıfzısıhha kuruluna sormak istiyoruz.” Diyerek aşağıdaki soruları yöneltti:

VAN’DAKİ VAKALARI SORDULAR

1- Korona virüs şüphelisi olan tüm hastalara test yapılmakta mıdır?

2- İl genelinde halihazırda toplam kaç pozitif vaka vardır bu hastaların kaçı evlerinde kaçı hastanelerde tedavi görmektedir?

3- Pozitif vakaların içinde hastaneye yatması gerektiği halde hastanelerde yer olmadığı için eve gönderilen hasta sayısı kaçtır?

4-Van genelinde diğer sağlık hizmetleri ne kadar verilmektedir?

SAHRA HASTANESİNİ SORUP TEDBİR TALEP ETTİLER

5-Corona virüs salgınının kontrolden çıkmış durumda olduğu ve sağlık hizmetlerinin neredeyse çökme noktasına geldiği ilimizde ek poliklinikler açılması ve ilave olarak Sahra Hastanesi yapılması söz konusu mudur?

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak Van genelinde sağlık hizmetlerinin aksamadan devam ettirilmesi için gerekli tedbirlerin biran evvel alınmasını yetkililerden talep ediyoruz.

Editör: TE Bilisim