ŞEHRİVAN HABER: HAKAN İZGİ-UĞURCAN DEMİR

Son dönemlerde hem fuarların hem de uluslararası ve ulusal kongrelerin merkezi olan Van’da bu anlamda bir ilke daha adım atıldı. Geçtiğimiz yıllarda turizm fuarları ile turizm kongrelerini bir araya getirme yönündeki iş birliği, bu yıl sağlık alanında gerçekleşti. 40’ıncı kuruluş yılında yüzlerce önemli çalışma, kongre, etkinlik ve programın gerçekleştiği Van YYÜ bir akademik çalışmayı daha kent-üniversite iş birliğine dönüştürdü. İpekyolu Expo Fuar A.Ş. işbirliği ile bölgede ilk defa düzenlenecek “1. Uluslararası Sağlık Fuarı ve Sağlık Bilimleri Kongresi” sona erdi. Sağlık, medikal, tıp ve sağlık hizmetlerinin ele alınacağı fuarda tıp, tıbbi cihazlar, laboratuvar, diş hekimliği, eczacılık, optik, güzellik, estetik, sağlık turizminin tanıtılacağı fuar aynı zamanda sempozyumun da adresi oldu.

FUAR ÜÇ AŞAMADA GERÇEKLEŞTİ!

3 aşamadan oluşan organizasyonun birinci aşaması olan Van Sağlık Bilimleri Kongresi 27-28 Ekim’de düzenlendi. İkinci aşama ise Van Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongresi olarak 29-30 Ekim’de gerçekleşti. 27-30 Ekim tarihleri arasında ise sağlık bilimleri alanında hizmet veren firmalar sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

FUAR BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Fuarla ilgili Şehrivan'a konuşan İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yetkilisi Veysi Uygun, Sağlık Fuarını 4 gün boyunca 4 bin 200 kişinin ziyaret ettiğini açıkladı. Uygun, fuarı anlatarak sözlerine şöyle başladı: “Bu yıl Van’da ilk defa Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öncülüğünde organize edilen Van Sağlık Fuarı ve Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi sona erdi. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Fuar ve Kongremiz bölgemize yeni bir hizmet sundu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin kuruluşunun 40. yılı etkinlikleri kapsamında Van’da Uluslararası Sağlık Bilimleri Öğrenci ve Akademisyen Kongreleri düzenlendi. Kongreye yurt içinden ve yurt dışından 200 kişi katılım sağladı. Öğrenci ve akademisyenlerimiz, yapmış olduğu çalışmaları akademik sunumlarla sergiledi ve kongre bitiminde katılım belgelerini aldı.”

UYGUN: KONGREYE YURT İÇİNDEN VE YURT DIŞINDAN 4 BİN 200 KİŞİ KATILIM SAĞLADI

Uygun, fuarı 4 bin 200 kişinin ziyaret ettiğini belirterek, “Başarılı sunumlara başarı belgeleri verildi. Ayrıca 4 gün süren kongreye paralel olarak yine bölgemizde ilk defa düzenlenen Sağlık Fuarı’nı organize ettik. Sağlık alanında hizmet sunan üretici firmalarımız, özel ve kamu hastanelerimiz, medikal ürün üretici firmaları ve genel sağlık tedarikçileri, sağlık turizm hizmetlerini sunan firmalarımız ve tıp alanında biyo teknolojik ürün ve teknoloji firmaları stant kurdular. İran’da sağlık alanında teknolojik ürün üreten firmalar katılım sağladı. Ziyaretçi olarak fuarımıza bini sektör profesyoneli olmak üzere 4 bin 200 kişi ziyaret etmiştir. Fuarımıza bölgedeki tüm tıp ve sağlık sektörüne yeni bir hizmet ve yeni teknolojilere ulaşma kolaylığı ve imkanı sunuldu” dedi.

“2023 YILINDA FUARIN TEKRARI ÇOK DAHA KAPSAMLI YAPILMASI PLANLANMAKTADIR”

2023 yılında gerçekleşmesi planlanan fuarın daha kapsamlı yapılacağını dile getiren Uygun, “Fuarımızda B2B görüşmeler iş bağlantıları yapıldı. 2023 yılında fuarın tekrarı çok daha kapsamlı yapılması planlanmaktadır. Fuarımıza ve kongrelerimize katılım sağlayan yurt içi ve yurt dışından gelen öğrenci akademisyen doktor ve sağlık alanında görev yapan özel ve kamu olmak üzere katılımcı ve ziyaretçilerimize ve sağlığımız için her türlü fedakarlığı yapan tüm tıp çalışanlarına doktorlarımıza özellikle bu organizasyonda emeği geçen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi başta olmak üzere tüm kamu kurumlarımıza ve tüm katılımcı ve ziyaretçilerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz” diye aktardı.

Editör: TE Bilisim