Van SDİ, "Aile yapımızı, yeni nesillerimizi tehdit eden bu sinsi sözleşmeden Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile çıkılmış olmasını, çok yerinde, hayırlı ve geç bile kalınmış bir adım olarak değerlendirdikleri açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile tek taraflı feshedilen İstanbul Sözleşmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiler.

İstanbul Sözleşmesinin LGBT lobileri ve aynı düşüncede olan finans gruplarının baskı aracı olarak kullandıklarına dikkat çekilen açıklamada, “İstanbul Sözleşmesi, aileyi ve kadını güçlendirmeye yönelik olarak ortaya çıkmıştı. Ancak sonrasında küresel LGBT lobileri ve bunlarla aynı düşüncede olan finans ve teknoloji şirketlerinin ülkemiz üzerinde düşünce ve ifade özgürlüğünü baskılayıcı, aile ve toplum değerlerimizi yozlaştıran politik bir baskı aracı olarak kullanmaya başlandı. Bu yüzden Cumhurbaşkanımız, İstanbul Sözleşmesi'ni feshetti. İstanbul Sözleşmesi, Avrupa'nın birçok ülkesinde kabul edilse de uygulamaya konulmamıştır” denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Bizim kadınlarımızın haklarını, hukuklarını korumamız için dışarıdan model almaya, tercüme yapmaya, kopya çekmeye ihtiyacımız yoktur' sözlerinin hatırlatıldığı açıklamanın devamında, "Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için "batı dayatması" kanunlara ihtiyaç olmadığı, Sözleşmenin yürürlüğe girdiği tarihten bu yana, kadına yönelik şiddetin 10 kat artması da bunun en açık göstergesidir. Aile yapımızı ve kadınlarımızı korumak ve yüceltmek için gereken her türlü değer ve prensip, aziz milletimizin tarihinde, kültüründe, bizim kendi medeniyetimizde zaten mevcuttur. Bu vesileyle tekrardan bu kararın çıkmasında emekleri olanlara teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim