Hocalı Soykırımı başta olmak üzere binlerce masumun ölümüne sebep olan, uluslararası hukuku yok sayarak, Güney Kafkasya’da savaş oyunları peşinde koşan Ermenistan’ı şiddetle kınadıklarını belirten açıklamada; “Ermenistan ordusunun köylere yaptığı yoğun bombardıman sonucu sivil vatandaşların hayatını kaybettiğini ve yaralıların bulunduğunu bu sebepten dolayı da sivil alt yapının zarar gördüğünün altı çizildi.

Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarını işgal ederek 28 yıldır hukuksuz bir şekilde bölgede huzursuzluk yarattığı kaydedilen açıklamda:  “Hukuksuz bir şekilde savaş suçu işleyen Ermenistan karşısında Azerbaycan’ın verdiği karşılık ile Ermenistan’a ait çok sayıda hava savunma sistemi ve askeri aracın imha edildiği tüm Türkiye halkını memnun etmiştir. Uluslararası hukukun Ermenistan’nın bölgede barışın ve huzurun önündeki en büyük tehdit olduğunu unutmamalıdır. Avrupa, yaşananlar karşısında sessizliğini korumaya devam etmektedir. Batı kirli yüzünü burada da göstermiştir. Sessizliğini koruyan Avrupa'ya ve batıya bir kere daha sesleniyoruz; sizin kirli oyunlarınız bizleri asla yıldırmayacaktır. Paşinyan hükümetinin başvurduğu ahlaksızlık bir popülizm örneği olarak tarihe geçecektir! Van SDİ olarak, Can Azerbaycan'ın yanında olduğumuzu ve vatan topraklarının işgaline son verilmesi için Ermenistan'ın saldırısına karşı meşru müdafaa hakkını kullanan Azerbaycan Ordusunu sonuna kadar desteklediğimizin bilinmesini isteriz.”denildi.

Ermenistan’ın en başından beri savaş suçu işlediğinin tüm çıplaklığıyla ortada olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Dün kararlaştırılan ateşkes kararına rağmen Ermenistan’ın Hadrut ve Gence bölgelerine yaptığı saldırılar sonrasında bir çok sivil hayatını kaybetmiş, birçoğu da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileriz. Ermenistan, biran evvel bu insanlık suçu işlemesinden vazgeçmelidir. Dağlık Karabağ Azerbaycan’ındır! Azerbaycan’ın kalacaktır! Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi olarak Ermenistan’ın saldırılarını şiddetle kınıyor, kirli işbirlikçilerin ellerini kardeş ve can ülke Azerbaycan’ın üzerinden çekmelidirler. İki Devlet, Tek Millet anlayışıyla Azerbaycan’ın yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz. ”ifadeleri kullanıldı.

HATAY’DA Kİ ORMAN YANGINI BİR TERÖR EYLEMİDİR!
Van SDİ son olarak Hatay’ın Belen, Arsuz ve İskenderun ilçelerinde etkili olan yangın felaketine sebep olanlar kınandı. Hatay’da meydana gelen orman yangını felaketinin de bir terör olayı olduğuna vurgu yapılan açıklamada; “Canlıların yaşam alanı ve birçok yerleşim yerine sıçrayan yangın felaketinden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Terör örgütleri ülkemizde amaçlarına ulaşamayacaklardır. Terör örgütlerinin her türlüsünü nefret ve şiddetle kınıyoruz” denildi.

Editör: TE Bilisim