ŞEHRİVAN HABER: NECMETTİN DURSUN-SERCAN CANSIZ

2015 yılında Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) öncülüğünde başlayan Van Alışveriş Festivali (Van Shopping Fest), pandemi nedeniyle verilen aradan sonra yeniden start alıyor. 4 yıl boyunca yapıldıktan sonra 2019 yılı itibariyle Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi’nin devraldığı ve yürüttüğü festival, Kapıköy’ün açıldığı ve İranlılar’ın yoğunlukta olduğu Mart ayında düzenlenmek için hazırlanıyor

Ekonomik katkısı büyük olan ve Van’ın tanıtımında payı olan Van Shopping Fest, iki yıl aradan sonra 15-29 Mart tarihlerinde start almayı beklenirken çalışmaları uzun süredir devam eden festivalin lansmanı yapıldı.

Lansman toplantısına Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Emre İhsan Aydın, Emniyet İl Müdürü Atnur Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, İl Kültür Turizm Müdürü Erol Uslu, İl Gençlik ve Spor Müdürü Nevzat İnanç ve DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray katıldı.


SHOPPİNG FEST HEYECANI 15 MART’TA BAŞLIYOR!

Toplantıda konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, “2015 yılında Van’daki ticareti daha hareketli hale getirmek için başlatılan güzel bir alışveriş festivali vardı. Son iki yıl pandemiden dolayı Kapıköy’ün nevruz döneminde kapalı olması hem kentti olumsuz etkiledi hem de festival yapılamadı. Bu sene ise tüm birleşenlerimizle bir araya gelip gerekli hazırlıkları yaptık. Geçmişten daha verimli geçecek bir festival dönemimiz olacaktır. 15 Mart’ta süreci başlatıyoruz ve ayın 29’una kadar devam edecek. Tüm kurumlarımız da kendi aralarında görev paylaşımı yaptılar.” Dedi.

BİLMEZ: HERKES DÖRT GÖZLE FESTİVALİ BEKLİYOR

ve Razi Sınır Kapısı’nda bulunan İran yetkilileriyle görüşmelerin sağlandığını belirten Bilmez, “Kapıköy’den geçmiş yıllara oranla daha çok turist bekliyoruz. İran’dan Van’a günlük 5 bin kişi bekliyoruz. Çalışma saatleri uzatıldı. Festivalin başlangıcıyla birlikte onlar bu süreyi inşallah daha da uzatacaklar. Esnaflarımız hazırladı. Herkes dört gözle bu alışveriş festivalini bekliyor. Misafirlerimiz de en iyi şekilde ağırlayacağız. Pandemi döneminin esnafımızda yarattığı bir ekonomik daralmanın bir nebze de olsa düzelmesi için bu etkinlik çok büyük önem taşıyor. Bu festivalle birlikte hem esnafımızın yüzü gülecek hem de kentimizin ve bölgemizin ekonomisine ciddi katkı sağlayacak.” Şeklinde konuştu.

“DOLU DOLU İKİ HAFTAYI GEÇİRECEĞİZ”

Van’daki etkinlikleri sadece bu festivalle kısıtlı tutmak istemediklerini kaydeden Bilmez, şunları söyledi: “Sadece İran’dan gelen turistleri de beklemiyoruz. Çevredeki illerden de bu süre zarfında Van’da alışveriş yapmaya bekliyoruz. Etkinliklerimiz ilimize gelenleri memnun edecektir. Hem ulusal hem de yerel düzeyde konserlerimiz olacaktır. Kapıdan karşılamayla başlayacağız ve dolu dolu iki haftayı geçireceğiz. Hizmet, eğlence, konaklama ve yeme-içme sektörlerimizin hepsi de gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya özen göstereceğinden eminim. Çünkü bunların dönüşünü ya olumlu ya da olumsuz alacağız. Biz ne kadar misafirleri memnun gönderirsek Van’a o kadar olumlu yansır. Her bir esnafımızın dikkatli olması lazım”

“SHOPPING FEST’İN MAYASI TUTTU”

Van’ın her tarafında etkinliklerin olacağını vurgulayan Bilmez, “Kentteki tüm insanların katkı sunduğu bir festival olacak. Burada herkes kendi imkanları ölçüsünde katkı sunuyor. Bu havayı da tüm bölgeye yaymamız gerekiyor. Bu festival neticesinde uçak seferlerimiz de olacak. Bunu da büyütmemiz lazım. Eksiklikler ve olumsuzluklar olacaktır ve önemli olan bunların çözümü için çalışma yürütmektir. Van Kültür Turizm İl Müdürlüğü bünyesinde tüm birleşenleri oluşturduk. Hepimizde buna katkı sunaya çalışıyoruz. Belediye ya da valiliğin etkinliği değil bu etkinlik Van halkının etkinliğidir. Bunun mayası da tuttu.” Diye ekledi.

TAKVA: BÜYÜK BİR BAHTİYARLIK VE GURUR İÇİNDEYİZ

Van Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ise şunları kaydetti: “2015 yılında başlayan alışveriş festivali bugün burada bütün paydaşlarımızla bir masanın etrafında olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2015 yılında başladığımızda çok fazla eleştiri almıştık. Alışveriş festivalinin sürdürülebilir bir festival olmayacağı yönünde çok fazla haberler çıktı. Bugün geldiğimiz noktada büyük bir bahtiyarlık ve gurur içindeyiz. 2019 yılında Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyesi ile bu festivalin sürdürülebilirlik için çalışmalar başlattık. Geldiğimiz noktada bunu başardık.” Dedi

FESTİVALİNİN BÜYÜK BİR AYAĞI OLACAĞIZ

Takva cümlelerini şöyle tamamladı: “Biz bu göreve geldiğimizde ülkemizde İstanbul, Ankara olmak üzere 3 tane alışveriş festivali yapılıyordu. Bizler Van için bu alışveriş festivalinin büyük bir ayağı olmak elimizden geleni yaptık. İlimizde de nevruz bayramında İranlıların geldiğini bildirimiz için buradaki amacımız nevruz bayramına gelen insanlara daha fazla zaman geçirmelerini sağlamaktı. Onların burada uzun zaman kalmaları için birçok etkinlik yaptık. Bunların en etkili olan alışveriş festivali oldu. Özelikle Kapıköy çalışma saatlerinin uzatılması bu süreci en iyi şekilde devam edecek bir durumdur. Burada bütün paydaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Editör: TE Bilisim