ŞEHRİVAN HABER: Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi Bileşenleri, 2-8 Kasım tarihleri arasında kutlanan “Lösemili Çocuklar Haftası” nedeniyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi hematoloji servisinde tedavi gören lösemili çocukları ziyaret etti.

Tarihi Hüsrev Paşa’da sabah namazında bir arayan gelen Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi Bileşenleri, camii avlusunda maske takarak lösemili çocuklara dikkat çekti. Buradan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’ne geçen bileşen gönüllüleri, hematoloji servisinde tedavi gören lösemili 24 çocuğu aileleriyle birlikte ziyaret etti. 

“ÇOCUKLARIMIZIN EN TEMEL İHTİYACI SEVGİ VE UMUTTUR”

Ziyaret sonrası açıklama yapan Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi Dönem Sözcüsü Ali Ramazan Güler, ziyaretin önemine değinerek şu ifadeleri kullandı: “ Bir çocuğun hayatından daha değerli bir şey olamaz, lösemi bir kan hastalığıdır. Damarlarımızda dolaşan kanın yapıldığı yer kemik iliğidir ve kök hücrelerin anormal hücreye dönüşmesi ile lösemi hastalığı ortaya çıkar. Lösemi tedavi edilebilen bir hastalıktır. Bu tedavi süresince bağışıklık sistemi zayıf düşmüş çocuklarımızın enfeksiyondan korunmak için maske takmaları gerekmektedir. Ancak çocuklarımız taktıkları maskeleri nedeniyle maalesef sosyal dışlanmışlık yaşamaktadırlar. Bizlere düşen görev çocuklarımıza bu sosyal dışlanmışlığı yaşatmadan yılın bir haftasında değil tüm haftalarında yanlarında olabilmektir. Lösemi tedavisi gören çocuklarımızın moral ve motivasyonlarının da sevgiyle yüksek tutulması oldukça önemlidir. Çünkü lösemili çocuklarımızın en temel ihtiyacı sevgi ve umuttur. Bizlerde minik bedenli kocaman yürekli çocuklarımıza sevgimizi hissettirmek uzun süreli tedavi süreçlerinde umutlarını tazeleyip destekçileri olduğumuzu vurgulamak için bu ziyareti gerçekleştirdik. Belirli periyotlarla da bu ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz” diye belirtti.

Editör: TE Bilisim