Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (SDİ) ile Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) tarafından pembe otobüs uygulaması için toplanan imzalar Van Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildi.

 

Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen görüşmeye Genel Sekreter Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, Ulaşım Dairesi Başkanı Kemal Mescioğlu, Memur-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin, Sivil Dayanışma İnisiyatifi Dönem Sözcüsü Haluk İnanç, Van İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Emin Akan STK temsilcileri ile TESSEP üyesi kadınlar katıldı.

 

İmzaları elden teslim alan Genel Sekreter Yalçın, gerekli çalışmaların yapılarak sonuçların kendileri ile paylaşılacağını söyledi.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından söz eden Yalçın burada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Böyle bir hareket başlattığınız ve bu talebinizi belediyemize ulaştırdığınız için teşekkür ediyor, hepinize hoş geldiniz diyorum. Doğrusu bütün vatandaşlarımızın konforlu, insana yakışır bir şekilde toplu ulaşım yapması bizler için önemlidir. Bu bayanın da, erkeğin de, yaşlının da, öğrencinin de, öğretmenin de hakkıdır. Bu aşamada ne yapmamız lazım diye düşündük ve otobüs sayılarımızı arttırdık. Arkasında hangi otobüse kaç kişi biniyor. Ne kadarı öğrenci ne kadarı sivil ne kadarı kanunun verdiği haklar ölçüsünde ücretsiz faydalanıyor. Bunları saptamaya çalıştık. Bunları yaparken de biliyorsunuz daha önce bilet sistemi vardı. Otobüs şoförü hem para alıyor hem para üstü veriyordu. Bu araç kullanmayı ve trafikte ilerlemeyi yavaşlatıyordu. Yani bir saatte gideceğimiz yere iki saatte gidiyorduk. Bunun önüne geçmek için akıllı bilet uygulamasına geçtik. Bu sayede hangi otobüsümüz ne kadar yolcu taşımış bunun istatistiki bilgisine ulaşabiliyor ve ona göre adım atıyoruz.”

 

Vatandaşların toplu ulaşımda insana yaraşır bir konfora gelmesinin kendilerinin de arzusu olduğunu ifade eden Yalçın, “Ama özellikli olarak hanımefendilerin daha rahat hareket etmeleri, eğer sıkışık gidecekse bile bunun hanımlar arasında olması arzu ediliyor. Bu çok medeni bir talep. Zaten başka illerimizde bu uygulama yapılıyor. Bizler arkadaşlarımızla beraber bu hafta çalışmasını yapalım önümüzdeki haftadan itibaren size netice verelim. Belki tamamen sizin istediğiniz noktada olmayabilir. Ama bir başlangıç olur diye düşünüyorum. Ben tekrar geldiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Daha sonra TESSEP adına taleplerini Yalçın’a ileten Sena Uçak, 10 binin üzerinde imza topladıklarını belirterek, “Bizler bir imza kampanyası başlattık. Bunu çok sayıda STK destekledi. Biz neden bunu istiyoruz. Gerek çarşıdan Bölge Hastanesine giden araçlarda gerekse merkezden üniversiteye giden araç güzergahlarında otobüslerin yoğun olması nedeniyle özellikle yaşlı ve hasta bayanların ayakta kaldıklarına şahit olduk. Bunun dışında yoğun olan bu hatlarda öğrenci arkadaşlarımın da sıkıntı yaşadıklarını biliyoruz. Bizler de yoğun olan hatlarda pembe otobüs adı altında bayanlara otobüs tahsis edilmesini istiyoruz. Bizler bu müspet talebimize belediyemiz tarafından müspet bir cevap verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından Genel Sekreter Yalçın, imzalı dilekçeleri elden teslim aldı. (ŞEHRİVAN HABER)

Editör: TE Bilisim