ŞEHRİVAN ÖZEL HABER: FATMA POLATCAN

Van Valiliği ile İranlı havayolu şirketi yöneticileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda 4 Şubat’tan itibaren İran’dan Van’a uçak seferi başlamıştı. İlk sefer için büyük bir tören düzenlenip çeşitli hazırlıklar yapılmıştı. İlk uçuş sonrası da Van’a gelen yolcular çiçeklerle karşılanmıştı. İlk etapta haftada 2 gün yapılan uçuşlar garip bir uygulama yüzünden 17 Mart itibariyle iptal edildi.

ONCA ÇABAYI HİÇ EDEN UYGULAMA!

Şehrivan’ın edindiği bilgilere geçtiğimiz haftalarda Van’a inen uçak, yoğun kar yağışından dolayı kentten havalanamadı. Dönüş yapamayan uçak o gün Van’da kalırken bu sebeple uçak için havalimanı tarafından 700 bin TL civarında bir miktar talep edildi. Normal şartlarda Türkiye’de hiçbir uçak için talep edilmeyen bu tutardan dolayı firma bir daha sefer düzenlememe kararı aldı. Yine edinilen bilgilere göre yeni sefer talepleri ile ilgili görüşmelere rağmen karar çıkmadı.

O İSİM DE DOĞRULADI

Öte yandan konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmazken Şehrivan’ın iddiaları sorduğu TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, yaklaşık bir hafta önce uçuşların iptal edildiğini belirtti. Uçuşların iptal nedenini açıklamayan ve iddialara yanıt vermeyen Özgökçe, seferlerin Van için önem taşıdığını ve iptal olan seferler için üzüldüğünü dile getirdi.

Editör: TE Bilisim