ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-SERCAN CANSIZ

Fuarlar kenti olma yolundaki hızı pandemi ile kesilen Van son aylarda yeniden büyük bir çıkış yakalarken son fuarla ilgili Şehrivan’a değerlendirmelerde bulunan İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Uygun, fuarın 5 günde yoğun ilgi gördüğünü belirtirken, fuarda stant açan firma sahipleri fuardan memnun kaldıklarını dile getirdi. Ticaretin gelişmesinde önemli rol oynayan fuar organizasyonları Van’da bu yıl, geçtiğimiz ayda 7’ncisi düzenlenen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı ile başladı. Ziyaretçileri tarafından büyük ilgi gören Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarının ardından geçtiğimiz hafta Van Mobilya ve Evlilik Hazırlıkları Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açarken bu hafta ise İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen ‘Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’ büyük bir katılımla gerçekleşti. Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde organize edilen fuarda yaklaşık 80 stantta, 200 marka yer aldı. 29 Mart ve 2 Nisan tarihleri arasında düzenlenen fuara vatandaşlar, tarım ve hayvancılık alanında faaliyet yürüten firmalara yoğun ilgi gösterdi. Fuarla ilgili Şehrivan’a değerlendirmelerde bulunan İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Uygun, fuarın 5 günde yoğun ilgi gördüğünü belirtirken, fuarda stant açan firma sahipleri fuardan memnun kaldıklarını dile getirdi.

5 GÜNDE 35 BİN ZİYARETÇİ!

İpekyolu Expo A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Uygun, fuarla ilgili Şehrivan’a yaptığı değerlendirmelerde, bu yıl 12’incisi düzenlenen fuarın çok verimli geçtiğini belirtti. Uygun, fuar süresince 35 bin kişinin fuarı ziyaret ettiğini dile getirerek şunları söyledi: “Fuardan beklediğimiz verimi aldık. Hem tarım aletleri hem traktör firmaları hem de gıda firmaları çok ciddi bir rağbet gördü. Traktör firmaları getirmiş oldukları traktörleri sattı. Hatta ürün bulamayan, mevcut talebi karşılayacak stokları kalmadığı için sipariş almak zorunda kalanlar oldu. Fuarımız çok verimli geçti. İl dışından gelip buradan bayilik veren firmalarımız oldu.

Tohum grubunda özellikle. Onun haricinde sulama sistemleri ve tarım aletleri üzerine stant açan firmalarımız burada ciddi satışlar yaptı. Hatta birçoğu fuar devam ettiği dönemde ürünlerin satıldığını duyurdu. Bizim beklediğimiz gibiydi. Tabii fuara biraz daha çiftçi bekliyorduk biz. Çiftçinin bu seneki ekonomik durumu belki buna el vermedi. Firma sahipleri Van’dan çok memnun kaldılar. Geçen ki tarım fuarına göre bu fuar çok daha iyiydi. Pandemi sürecinde zaten birçok firma ürün bulamıyordu. Dolayısıyla katılım azdı. Fuarımızı 35 bin kişi ziyaret etti. Fuara katılım sağlayan, destek veren herkese teşekkür ederiz. Şehrimizin ekonomisine katkı sağlayabildiysek, sektöre değer katabildiysek ne mutlu bizlere. İnşallah daha güzel fuarları hedefliyoruz.”

FİRMA SAHİPLERİ FUARDAN MEMNUN...

Fuarda tarım aletleri satışı yapan Mehmet Şah Halifeoğlu, fuara tanıtım amaçlı geldiklerini belirtti. Halifeoğlu, fuardan beklentilerinin güzel olduğunu ifade ederek, “Mehmet Şah Halifeoğlu, "Biz tarım aletlerini kendimiz üretiyoruz. Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesine dağıtım yapıyoruz. Bu ürünler daha önceden İtalya'dan Türkiye'ye giriş yapıyordu ama şu an bunları kendimiz üretiyoruz. Fuardan beklentim çiftçinin memnuniyeti ve ürün tanıtımı. Biz ürün tanıtımı yapıyoruz. Çiftçiler de fuara gelip ürünlerimizi görüyorlar. Görenlerin alma ihtiyacı varsa alıyor ve bu iki tarafa da faydalı oluyor” dedi.

ÖCAL: FUARA TANITIM YAPMAK İÇİN KATILDIK

Fuara Van’dan katılan ve 27 yıldır bal ürettiğini dile getiren Yusuf Öcal, "Ben fuara Van'dan katılıyorum, aslen Çataklıyım. Fuara balımızın tanıtımı yapmak için geldik. 27 yıldır bal üreticiyim. Kendi öz üretimimiz baldır. Ben 2 yıldır fuarlara katılıyorum. Biz kendi ürünümüzü satabilmek için fuarlara katılıyoruz. Şu an fuar iyi geçiyor inşallah böyle devam eder” şeklinde konuştu.

GÖK: FUARDAN MEMNUN KALDIK

Van’daki fuara ilk defa katılım sağlayan Şerife Gök, "Satış pazarlamadayız. Mersin firmasıyız biz. Kendimiz üretim yapıyoruz. Genellikle yerli sebze tohumları satıyoruz. Van'da ilk defa bir fuara katılıyoruz fakat Türkiye'nin birçok yerinde fuarlara katıldık. Şu anda fuardan beklentimiz ürünlerimizi tanıtmak, yeni bayiler ve yeni formalarla tanışmak. Bu şekilde bir beklentimiz var. Bu fuarı çok beğendik. Buradaki fuarlara devamlı katılmayı düşünüyoruz. Fuardan memnun kaldık” diye belirtti.

AKARYAKIT EN BÜYÜK SIKINTI

Yasin Karatekin adlı firma sahibi çiftçilerin akaryakıta gelen zamlardan olumsuz etkilendiğine dikkat çekerek, "14 yıldır traktör bayimiz var. Şu ana kadar Van'da olan tüm tarım fuarlarına katıldık. Fuarda şu anda yeni çıkan ürünlerimizi tanıtıyoruz. Tabi satışımızı da yapıyoruz. Gelip traktörlerimizi inceleyenler yeni çıkan traktörlerimizle olan farkları da görüyorlar. Fuardan beklentimiz, çiftçinin yüzünün gülmesi için ürünün para etmesidir. Mazotun düşmesini bekliyoruz. Çiftçilerimize biraz daha özverili davranılmasını ve biraz daha ihtiyaçlarına cevap verilmesini bekliyoruz” dedi.

KATILIMCILAR DA AKARYAKIT FİYATLARINDAN MUZDARİP

Fuarı ziyaret etmek amaçlı Özalp’tan gelen Kamil Cem fiyatların cep yaktığını dile getirerek, “Kamil Cem, "Van, Özalp Kalyamaç mahalle muhtarıyım. Fuara geldik fuarı inceliyoruz. Fiyatlar biraz kabarık. Ben özellikle traktör ve traktör malzemesi bakmaya geldim fakat fiyatlar cep yakıyor. Tabi bu yüksekliğe rağmen biz bu fuarı çiftçiye öneriyoruz. Fiyatlarda biraz daha düşerse daha iyi olur. Tabi bu normal bir artış ve yükseklik değil. Bu sıkıntıyı yaratan mazottur. Akaryakıt fiyatlarının düşmesi düşüşü sağlayacak ve alımı kolaylaştıracaktır.”

Editör: TE Bilisim