ŞEHRİVANHABER- SERCAN CANSIZ

Türk Hava Yolları’nın geçtiğimiz haftalarda başlatacağı öğrenilen Van-Trabzon uçak seferlerinin başlama tarihi belli oldu. Geçtiğimiz haftalarda Diyarbakır ile de seferler başlatan THY’nin Van seferlerini 4 Ocak 2021 tarihi itibariyle başlatacağı öğrenildi.

İlk uçuşlara özel 99 TL’den başlayan fiyatlarla kampanya yapan THY’nin sefer başlatma haberini ilk duyuran isimlerden birisi Van eski Valisi ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu oldu. Zorluoğlu o haberi: “4 Ocak 2022’den itibaren karşılıklı olarak Trabzon-Van direkt uçuşları başlıyor. Gidip gezmesi de güzel olur, gelip gezmesi de…” sözleriyle paylaştı.

HAFTADA İKİ GÜN OLACAK

Öte yandan uçuş seferlerinin haftanın iki günü Salı ve Perşembe günleri şeklinde gerçekleşeceği açıklandı. Trabzon’dan kalkış saati 11.45 olarak açıklanırken, Van’dan kalkış saati ise 09.55 olarak duyuruldu. Uçuşların ortalama 1 saat 10 dakika süreceği öğrenildi.

DESTEK DE VAR TEPKİ DE

Uçuş haberi bir kesimden destek alırken, bazı kesimler ise sosyal medyada uçuş seferlerini Van’dan İranlı turistlerin transferi konusunda bir hamle olarak yorumladı. Turizmciler ise Van-Ankara ve Van-İstanbul hattındaki ciddi uçuş eksikliğine rağmen taleplerinin karşılanmamasını hatırlatarak yeni uçuş başlatılmasını memnuniyetsizlikle karşıladı.

Editör: TE Bilisim