ŞEHRİVAN HABER -  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Toplantısı, Konsey Başkanı/Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva başkanlığında gerçekleşti.

Halen Türkiye genelindeki odalar adına konsey başkanlığını yürüten Van TSO başkanı Necdet Takva, toplantıda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Birlik Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na Van ile ilgili talepleri iletti. Van TSO tarafından yapılan açıklamada, "Toplantıda konuşan Başkanımız Necdet Takva ilimizin beklenti ve temennilerini sıraladı" sözleri ile Takva'nın ilettiği o talepler şu şekilde paylaşıldı:

"KAPIKÖY'ÜN KAPALI KALMASI BÜYÜK TAHRİBATLAR YARATIYOR"

"Kapıköy Sınır Kapısı'nın kapalı olması kentimiz ve bölgemiz adına ciddi ekonomik tahribatlara neden olmaktadır. Van TDİ-OSB Projemizin yatırım programına alınması kentimiz adına önemlidir. Bu anlamda konseyin desteklerini bekliyoruz. İlimizde büyük yatırımlar yapan Özel Eğitim Kurumları ciddi sorunlar yaşamaktadır. Turizm kenti olan ilimizde, sektör sancılı bir süreçten geçmektedir."
 

"VAN'A LOJİSTİK ANLAMDA DESTEKLER VERİLMELİ"

"Sınır kenti olan ilimizde lojistik sektörüne de destekler verilmeli. Gümrüğe bağlı ürünlerin serbest edilmesi konusunda desteğe ihtiyacımız var. Galericilere getirilen standartlar var. Bu standartları karşılayacak firmalarımızın sayısı oldukça az. Bu yüzden sektör olumsuz etkilenmektedir. Üretim yapan kadınlarımızın ürünlerini pazarlaması gibi var olan sorunların çözümü noktasında desteklerinizi bekliyoruz."

Editör: TE Bilisim