Van Ticaret ve Sanayi Odası Van AB Bilgi Merkezi tarafından “Hayalimdeki Avrupa” etkinliği düzenlendi. İpekyolu Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Lütfiye Binnaz Saçlı Ortaokulunda gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında okula birde çocuk oyun alanı kuruldu.

Bir hafta süren etkinlikle ilk okul çocuklarına farkındalık yaratmak üzere AB hakkında çocukların anlayacağı dille bilgilendirmeler yapıldı. İlkokul dördüncü sınıf öğrencileri ile yapılan çalışmada çocuklara AB değerleri, AB Ülkeleri, “Farklılar içinde birlik” temalı sunumlar yapıldı.

 

Etkinliğin bugün yapılan bölümüne Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halit Yakut, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, Okul Müdürü Nesih Atmaca, Van TSO Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Aras ve Van AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Kerem Oruç katıldı.

 

YAKUT: FARKINDALIK YARATMAK BİZLERİ MUTLU EDİYOR

Çocuk Oyun alanında öğrencilerle bir araya gelen yetkililer burada çocuklarla fotoğraf çekti. Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halit Yakut, Van TSO olarak özellikle AB Bilgisinin kamuoyunun tüm kesimlerine doğru ve tarafsız anlatılması noktasında çalışmalar yapan AB Bilgi Merkezinin bu okulda yaptığı çalışma çok değerlidir ifadesini kullandı. Yakut “Öğrencilerimizle bir araya gelmek, onlara sosyal yaşam alanları hazırlamak, farkındalık yaratmak için etkinlikler yapmak bizi de mutlu ediyor. Bu anlamda Van TSO AB Bilgi Merkezi çok güzel çalışmalar yapıyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Lütfiye Binnaz Saçlı Ortaokulu Müdürlüğüne desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

 

YAVUZER: ÇALIŞMALARI DEĞERLİ BULUYORUM

İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, Van TSO ile işbirliği sonucu güzel çalışmalar yaptıklarını belirterek “Kimi zaman bir seminer, kimi zaman öğrencilerimizle bir araya gelerek farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Bu günde çocuklarımız için çok güzel bir çalışma için bir aradayız. Gerek Oyun alanı yapılması, gerekse öğrencilerimize yapılan sunumları çok değerli buluyorum. Bu konuda emeği geçen Van Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine, AB Bilgi Merkezi temsilcilerine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

ATMACA: SOSYAL ALANLAR BİZLERİ MOTİVE EDİYOR

Lütfiye Binnaz Saçlı İlköğretim Ortaokulu Müdürü Nesih Atmaca ise bu çalışmada okullarını tercih ettikleri için Van TSO’ya teşekkür ederek, “Öğrencilerimiz için sosyal alanların yaratılması bizleri de doğru yönde motive etmektedir. Ayrıca öğrencilerimize AB ile ilgili yapılan sunumlar çok önemliydi. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadesini kullandı. Etkinlik süresince çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Lokum karakteri olan hikaye kitapları, Rüzgar Gülleri, balonlar ve resim malzemeleri dağıtılırken, çocukların yaptığı resimler daha sonra sergilenmek üzere toplandı.

Editör: TE Bilisim