ŞEHRİVAN HABER: Van TSO seçimleri 22 Ekim Cumartesi günü gerçekleşmiş ve resmi olmayan sonuçlara göre, Beyaz Liste adayı Zahir Kandaşoğlu, 10 Grubu kazanarak yeni başkan olmuştu. Seçim sonrasında Beyaz, Mavi ve Sarı Liste adayları sonuçlara itiraz etmişti. Peki, YSK Van TSO seçimini iptal etti mi? YSK 1. Grubu neden iptal etti? Van TSO seçimi yeniden mi yapılacak? İşte detaylar…

YSK, VAN TSO SEÇİMİNİ İPTAL ETTİ Mİ?

22 Ekim 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilen Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. 6 bine yakın üyenin 19 grupta yarışan üyeleri seçmek için sandık başına gittiği seçim, Beyaz Liste adayı Zahir Kandaşoğlu'nun 10, Mavi Liste adayı Necdet Takva'nın 9 grup kazanması ile sonuçlanmıştı. Resmi olmayan sonuçlara göre Zahir Kandaşoğlu zaferi ilan etmiş ve resmi olmayan sonuçlara göre, yeni Van TSO başkanı olmuştu. Buna rağmen seçim sonrasında Beyaz, Mavi ve Sarı Liste adayları sonuçlara itiraz etmiş ve konu YSK'ya taşınmıştı. Akşam saatlerinde gelen bilgiye göre YSK, yapılan itirazlar üzerine 1. grup sonuçlarını iptal etti. Beyaz Liste'nin kazandığı 1. grup sonuçlarının iptal edilmesi ile seçimde durum 9-9 olmuş oldu. 

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK? 

Edinilen bilgiye göre YSK'nın 1. grup için yeni bir seçim yapacağı bilgisine erişildi. Öte yandan itiraz sürecinin devam ettiği, YSK'nın itiraz edilen diğer sandıklarla ilgili de önümüzdeki günlerde resmi kararı açıklayacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim