ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ- Kocaeli'nden Van'a Uzanan Lezzet Köprüsü Kadın ve Girişimcilik paneli Van’da düzenlendi.

Kocaelin’den Van’a gelen çok sayıda iş kadını Van’daki iş kadınlarıyla “Kocaeli'nden Van'a Uzanan Lezzet Köprüsü Kadın ve Girişimcilik” panelinde buluştu. Panelde hem Van’ın yöresel ürünleri hem de Kocaeli’nin yöresel ürünleri konuşuldu. Panel ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra panelde konuşmacılar birere konuşma yaparak kentlerinin tanıtımını yaptı.

“VAN TOPRAĞIN, GÜNEŞİN, SUYUN ŞEHRİDİR”

Panelin açılışında bir konuşma yapan Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, “Van ve Kocaeli depremle ilgili aynı kaderi paylaşıyor. Biz aynı kaderi paylaşan iki ilin insanları olarak bir aradayız ama iyi ki güzel bir etkinlik vesilesiyle bir aradayız. İnşallah hep bu tür etkinliklerle bir arada oluruz. Depremi yaşadığımızda da Kocaeli’nden büyük destekler aldık. Bize büyük emekler verdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Van olarak turizm alanında çok büyük bir potansiyele sahibiz. Van Gölü ve diğer tarihi değerler bunda önemli yer tutuyor. En fazla güneş alan iliz. Van toprağın, güneşin, suyun şehridir. Küçük baş hayvan üretiminde başta gelen biri iliz. Van kahvaltısı otlu peynir, kavut, murtuğa ve diğer çeşitleriyle ünlüdür. Umarım sabah kahvaltısında beğenmişsindir. Bu program illerimizin tanıtımı açısından inşallah faydalı olur. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.” Dedi.

“VAN GÖLÜ İLE İLGİLİ ÇOK ŞEYLER DUYDUK”

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ise yaptığı konuşmada, Körfez’den birçok Vanlının selamını getirdiğini dile getirerek, “Biz Kocaeli ve Van olarak ortak kaderi yaşamış şehirleriz. Tabi biz Van’ın güzelliklerini çok duyardık. Özellikle Van Gölü ile ilgili çok şeyler duyduk. Belediye olarak da dedik ki ilk programımızı Van’a yapalım. İlçe olarak il dışına yapmış olduğumuz ilk programımız Van. İnşallah bu lezzet köprüsünü bu programla birlikte bir dostluk köprüsüne dönüştürmeyi diliyorum. Ben de tüm Vanlı hemşerilerimi Körfez’e bekliyorum. Sizleri ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyacağız. Van’ı daha gezme fırsatı bulamadık, ama inşallah önümüzdeki günlerde Van’ı gezme, görme fırsatı yakalayacağız. Bu tür programlar önemsediğimiz kültürel programlar inşallah bundan böyle de bu programları devam ettireceğiz. Bu tür programlar önyargıların kırılması için önemlidir. Biz burada çok sıcak karşılandık. Hepsine şükranlarımızı sunuyoruz.” Şeklinde konuştu.

“BUGÜN KADIN CEO’LARIMIZ VAR”

Körfez Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın ise yaptığı konuşmada, “Bizim Van’la bağlantımız biraz önce başkanlarımın ifade ettiği gibi deprem odaklı. Kadın dediğimizde bir durmak lazım. Niye durmak lazım, çünkü kadın analık gibi kutsal ama bir o kadar zor bir görevi yerine getiren bir varlık. Biz kent konseyi olarak şunu düşündük; analık görevi gibi zor bir görevi yürüten bir insan günlük hayatta, iş hayatında, çalışma hayatında çok şeyler başarır, biz destek olmasını bilirsek. Kadın meclisine bu konuda her türlü yetkiyi verdik, çalışmanızı, programınızı yapın dedik. İşte bugün kadın CEO’larımız var. İş kadınlarımız var. Ben bu vesileyle bütün Vanlı kardeşlerime şükranlarımı arz ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki Vanlısınız.” Diye belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Milliyet yazarı Betül Altınbaşak, Türk Mutfağı Uzmanı Aydın Demir, Cosinusmedia Ajans Başkanı Hatice Aydoğan Özsökmen ve Kocaeli Üniversitesi öğretim Görevlisi Ayfer Özmen’in katılımıyla Kadın ve Girişimcilik Paneli düzenlendi.

Editör: TE Bilisim