ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-MEHMET ALİ EKİNCİ

Son dönemlerde tartışma konusu haline gelen Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri sona ererken, yeni başkan da belli oldu. Geçtiğimiz Ekim ayında gerçekleşen Van TSO seçimleri, Beyaz Liste adayı Zahir Kandaşoğlu'nun 10, Mavi Liste adayı Necdet Takva'nın ise 9 grup kazanması ile sonuçlanırken, itiraz süreçlerinden sonra konu İlçe Seçim Kurulu’na taşınmıştı. İtirazlar üzerine Beyaz Liste'nin kazandığı Tarım ve Hayvancılık grubu (1. Grup) iptal edilirken, seçim de tekrarlandı. Mavi, beyaz ve kırmızı grupta 3 adayın yarıştığı ve 161 seçmenin oy kullandığı seçimi, Necdet Takva'nın başı çektiği mavi liste 79 oy alarak kazandı.


 

MAVİ LİSTE 79 OYLA SEÇİMİN GALİBİ OLDU!

İptal olan Tarım ve Hayvancılık Grubu'nun seçimi yeniden Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda tekrarlandı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı ve oy kullanmak için gelen esnafların üst aramadan geçirildiği seçime mavi liste, beyaz ve kırmızı liste katıldı. 161 seçmenin oy kullandığı seçim sonucunda mavi liste 79 oy alarak seçimi kazanırken, beyaz 77, kırmızı liste de 3 oy aldı. 2 oy da geçersiz sayıldı. Daha önceki seçimde 9 grup alan mevcut Başkan Necdet Takva'nın başı çektiği mavi liste, bir grup daha alıp, grup sayısını 10'a yükselterek seçimi kazanırken, Zahir Kandaşoğlu'nun aday olduğu beyaz liste ise 9 grupta kaldı.

VAN TSO SEÇİMLERİNİ KAZANAN TAKVA’DAN İLK AÇIKLAMA!

Van TSO Başkanı Necdet Takva, “Katılan 161 seçmenden Allah razı olsun. Toplam 170 seçmen vardı ve 9 seçmen katılmadı. Mavi liste olarak 47 gündür ciddi bir mücadele verildi ve rakiplerimizi asla küçük görmedik, kırmadık. Umuyor ve diliyorum ki önümüzdeki günlerde Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın doğru temsiliyeti konusunda bütün üyelerimiz sağduyulu davranırlar. Bu seçimden Mavi listenin başarılı çıkması beklentimizdi. Haklı mücadelemizin sonucunu almış olduk. Herkese çok teşekkür ederim.” Dedi.

ÖNCEKİ SEÇİMDE NE OLMUŞTU!

İpekyolu 2. İlçe Seçim Kurulu tarafından belirlenen seçim takvimine göre, TSO'nun meslek grubu seçimleri 22 Ekim'de yapıldı. Selahattin Eyyübi Anadolu Lisesi'nde oy kullanmak için gelen esnaf ve iş insanları, iki ayrı güvenlik noktasında üst aramasından geçirildikten sonra okula alındı. 5 bin 599 seçmenin büyük çoğunluğu, kurulan 27 sandıkta oy kullandı. Mevcut başkan Necdet Takva mavi, Zahir Kandaşoğlu beyaz, Faruk Biner sarı, İzzet Çoban kırmızı ve Hamdullah Koçan yeşil liste ile seçimlere katıldı. 19 meslek grubunun katıldığı seçim oy sayımı sonucu beyaz liste ile seçime giren Zahir Kandaşoğlu 10 meslek grubunu kazanırken, mevcut başkan Necdet Takva ise 9 grup aldı. Mavi Liste adayı Necdet Takva'nın il ve ilçe seçim kuruluna yaptığı itiraz sonucu, 1. Grup (Tarım ve Hayvancılık) grubu İl Seçim Kurulu'nca, yapılan değerlendirme sonucunda, seçimde sahte yetki belgeleri ve oy pusulaları kullanıldığı gerekçesiyle iptal etti.

Editör: TE Bilisim