Van Ticaret ve Sanayi Odası’na Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından ATA Karnesi düzenlemesi yetkisi verildi.

 

Yurt dışında ticaret yapan üyelere düzenlenen ”Geçici Ürün Taşıma Belgesi” ATA Karnesi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine tevdi edilmiş bir işlem. TOBB’da illerde bu görevi Odalar ve Borsalar Birliğine yetki vererek gerçekleştiriyor.

 

Bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Van Ticaret ve Sanayi Odası’na ATA karnesi düzenlenmesi yetkisi verildi. Hazırlanan protokol iki kurum tarafından imzalanırken, Van Ticaret ve Sanayi Odası protokol kapsamında belge düzenleyecek bir personel görevlendir ve TOBB tarafından düzenlenen eğitimlere katılımı sağladı.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ATA Karnesi düzenleme yetkisinin ardından yaptığı açıklamada “Türkiye’de A sınıfı Akretidasyon sistemini uygulayan bir Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimize verdiğimiz hizmet kalitesi ve çeşitliliğini artırmak istiyoruz. Bu nedenle ATA Karnesi düzenleme yetkisi almakla üyelerimize yeni bir hizmet sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sınır da bulunan ilimizde bu tür belgelerin düzenleme yetkisini almamız üyelerimiz ve odamız açısından çok değerlidir.” Şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim