ŞEHRİVAN ÖZEL - TOBB'a bağlı oda ve borsaların seçim süreci başladı. Van'da da 7 Ekim tarihinde yapılacak olan seçime bir aydan kısa bir süre kala flaş gelişmeler yaşanmaya başlandı.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile yeniden Van TSO'ya aday olduğunu ve Ekonomide Değişim Hareketi (EDH) ile seçimlere gireceğini duyuran mevcut başkan Necdet Takva'nın ardından bir isim daha aday olmaya hazırlanıyor. Van TSO'nun güçlü adayı Takva'nın seçim kampanyası start alırken aylardır gündemi meşgul eden ittifak ve diğer senaryolarda da değişiklikler yaşandı.

Adı sıkça Van TSO başkanlığı için anılan Zahir Kandaşoğlu, Şemsettin Bozkurt, Ali Süer, Fazıl Borazan gibi isimlerden sürpriz bir açıklama beklenirken iş dünyasından flaş bir ismin aday olduğu öğrenildi.

 

İŞTE O İSİM...

Kamuoyunda adaylığı ile ilgili tartışmaların hiç bitmediği Zahir Kandaşoğlu isminin açıklanması beklenirken sürpriz bir ismin adaylığı konuşulmaya başlandı. Uzun yıllardır Van'da üretim yapan iş dünyasının ve siyasetin öne çıkan isimlerinden Abdulahat Arvas'ın adaylık kararı aldığı öğrenilirken adaylığın önümüzdeki günlerde açıklanacağı bilgisine de ulaşıldı.

 

 

ADAYLIK İPUÇLARINI BÖYLE VERDİ

Öte yandan resmi açıklamayı henüz yapmayan Abdulahat Arvas'ın sosyal medya paylaşımlarından da adaylığın ipuçları verilmiş oldu. Arvas, sosyal medyada paylaştığı mesajlarda yeni oluşumla ilgili ipuçlarını şu sözlerle verdi:

"Ekonomide güç birliği, iş birliği harekatı. Kavga değil,kalkınma hareketi."

 

KANDAŞOĞLU İLE BERABER Mİ HAREKET EDECEK?

Kulislerin en flaş gelişmesi ise geçtiğimiz haftaya kadar Şemsettin Bozkurt, Farız Borazan gibi isimlerle hareket etmesi beklenen Zahir Kandaşoğlu'nun seçim sürecinde adaylık ile ilgili adım atmaması ile yaşandı. Birlikte hareket etmeleri ile ilgili güçlü iddialar sürerken Kandaşoğlu'nun aday olmayacağını ve Abdulahat Arvas'ı destekleyeceği yönündeki bilgiler de seçim sürecinin seyrini değiştiren önemli gelişmelerden birisi oldu.

 

YENİ ADAYLAR ÇIKAR MI?

Kandaşoğlu'nun yeni pozisyonunun ardından Şemsettin Bozkurt, Farız Borazan gibi isimlerin adaylık konusundaki duruşları ile ilgili de değişiklik olduğu öğrenilirken bu isimlerin adaylık konusunda şimdiye kadar bir açıklamada bulunmadı. Ali Süer ismi ile ilgili belirsizlik de sürerken Necdet Takva'nın ardından Abdulahat Arvas'ın da adaylık açıklaması ile Van'da 2 isimli bir Van TSO seçimleri gidileceği yönünde bir süreç de başlamış oldu.

Editör: TE Bilisim