Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hatları Vapur İskelesi'nde TÜGVA Adalar İlçesi Temsilciliği tek taraflı olarak feshedildiğine ilişkin açıklama yapan Türkiye Gençlik Vakfı, saldırıya uğradıklarını ve kira sözleşmesinin İBB tarafından usulsüz olarak tek taraflı bozulduğunu iddia etti. İstanbul Büyükada'da bulunan Şehir Hatları Vapur İskelesi'nde TÜGVA Adalar İlçesi Temsilciliği'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tahliye edilmek istenmesi üzerine polis ile zabıta ekipleri arasında gerginlik çıktı. TÜGVA yetkilileri kira sözleşmesinin İBB tarafından usulsüz olarak tek taraflı bozulduğunu iddia etti. İBB ise binanın tahliyesi için ellerinde mahkeme kararı olduğunu açıkladı. Van Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı.

VAN TÜRKİYE GENÇLİK VAKFI TEŞKİLATLARI TARAFINDAN BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Van TÜGVA tarafından yapılan açıklamada ilk olarak Adalar’daki fesih sürecine değinilirken, “Türkiye Gençlik Vakfı İstanbul Şehir Hatları Tic. AŞ arasında İstanbul adalar Gençlik merkezimiz için 2018 yılında 10 yıllık kira sözleşmesi imzalanmış, günümüz İBB yönetimi sözleşmeyi, hukuksuzca tek taraflı feshetmiştir. Akabinde, hukuksuzca binamızı işgal etmiş, zabıtalar vakfa ait olan eşyalarımızı gasp etmiş, arkadaşlarımız darp edilmiştir. Altını çizerek belirtelim ki bırakın tahliye kararını, TÜGVA’ya açılmış hiçbir tahliye davası dahi bulunmamaktadır. Gelinen son süreçte, yasal mercilerin vakfımızı haklı bulmasıyla birlikte organize bir şekilde iftira ve linç kampanyası başlatılmıştır. Sosyal medyada, yurt dışında desteklenen etki ajanı olan bazı kişiler tarafından sahte ve asılsız belgeler servis edilmiş, trol hesaplar ve fondaş medyanın desteğiyle gündeme taşınmıştır.” İfadelerine yer verildi.

VAN TÜGVA’DAN SALDIRI HABERLERİNE TEPKİ!

Açıklamanın devamında ise Van’ın da hedefe konulduğu iddialar ele alında ve o iddialar ile ilgili olarak şu sözlere yer verildi: “İlimiz özelinde bir dönem vakfımızda yöneticilikte bulunmuş bir şahsın yapmış olduğu yalan açıklamalar üzerinden yine vakfımıza saldırmışlardır. Malum şahsın vakfımızda bir dönem yöneticilik yaptığı doğrudur. Ancak vakfımızca da takip edilen, hakkında 2019 senesinde açılmış olan ve savcılıkta yürümekte olan nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik ile ilgili dava ve malum şahsın işlediği diğer cürümlerin de ayyuka çıkmasından dolayı yine vakfımız tarafından 2019 yılında ihraç edilerek görevden el çektirilmiştir. Bize saldıran kesimin böyle bir şahsı referans alması onların paylaştıkları diğer belgelerinde ne kadar güvensiz ve sahte olduğunu kanıtlar niteliktedir.”  

TÜGVA’DAN BİRLİK MESAJI… 

Açıklama da birlik mesajına vurgu yapan TÜGVA, “Tüm bunlar yetmezmiş gibi, en başından beri işin organizatörlüğünü yaptığı tarafımızca malum olan siyasi parti genel başkanı tarafından vakfımıza ve gençlerimize küfür edilmiştir. Bu küfrü sahibine iade ediyor ve hiçbir tehdidinden de korkmadığımızı belirtmek istiyoruz. Tek gayesi, ülkemizin bugünü ve geleceği için çalışmak ve üretmek olan, binlerce yıllık vakıf geleneğine sadık olan güzide teşkilatımızı yıpratmak olan bu operasyonlar, bizi daha da güçlendirecek ve birlik beraberliğimizi pekiştirmekten başka hiçbir işe yaramayacaktır. Gerçekleştirdiğimiz Kur’an-ı Kerim ve Siyer eğitimlerini, kültür, sanat, spor projelerimizi gölgelemek, gençlerimiz için çalışan gönüllü kardeşlerimizin şevkini kırmak, bu toprakların kültüründen mayalanmış gençlerin yetişmesine ket vurmak için çabalayanlar. Kendi varlığını diğer tüm karşıt görüşlü olarak gördükleri kişi, kurum ve düşüncelerinin yokluğuna bağlayan bir zihin ve düşünce yapısına sahip olanlar, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da hüsrana uğrayacak ve yenilecekler.” Denildi. 

“TÜGVA ÜZERİNDEN YAPILAN BU SALDIRILARIN TÜM İSLAMİ STK’LARA YAPILDI”

Son olarak verilen açıklama şu ifadelerle son buldu: “Bilinmelidir ki ülkemizin ve milletimizin, milli manevi değerlerine sahip çıkan ve Allah’ın emir ve yasaklarını çiğneyerek elde edilmiş bir kazanımı ayaklarının altına alan bir neslin yetişmesi için, yürüttüğümüz tüm gençlik faaliyetlerimize devam ediyoruz! Ve yine bilinmelidir ki TÜGVA üzerinden yapılan bu saldırıların tüm İslami STK’lara yapıldığının farkındayız gerekirse ümmet davası için hepsinin önünde set olacağımızı da belirtiyoruz. Bir yerlerden elde ettikleri yalan yanlış bilgilerle tamamen masa başında hazırlanmış asılsız ve sahte belgelerle sözde gazetecilerin, yurtdışında kaçak yaşayan etki ajanlarının, kimlerin fonladığı bilinen medya şirketlerinin bu sahte ve asılsız dosyalarla sosyal medya üzerinden oluşturmaya çalıştıkları algılara, tüm şeffaflığımızla yaptığımız açıklamaların dahi çarpıtılmasına ve manipülasyonlara karşı vakur ve erdemli duruşumuzu koruyor hakkımızdaki yalan ve iftira kampanyasına karşı hukuksal tüm girişimleri yapıyoruz; tüm motivasyon ve enerjimizle gençliğimize hizmet etme yolunda durmaksızın yürüyoruz.”

Editör: TE Bilisim