ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-NECMETTİN DURSUN

Ortadoğu'da turizm sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ‘Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’ 12’nci kez ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Kentin en büyük ve en çok bilinen fuarı olan fuarı, ‘Tarihi hisset, doğayı keşfet’ sloganı çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Koordinasyonunda TOBB, Van Valiliği, TÜRSAB, TÜROB, TÜROFED, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB, DAKA, Van YYÜ, Van OSB, Van Expo desteği ile İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından organize edilirken, fuar daha ilk gününden büyük ilgi gördü. Yurt içi ve yurt dışından profesyonel turizm firmalarının da olduğu fuara, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ozan Balcı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, iş insanı Zahir Kandaşoğlu ve kamu ve kurum yöneticileri katıldı.

12’NCİ VAN DOĞU ANADOLU ULUSLARARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI AÇILDI

Açılış töreninde konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, “Turizm ve Seyahat fuarı açılışında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Bu fuarın gerçekleştirilmesinde katkısı olan herkese çok teşekkür ederim. Van bir turizm merkezi ve daha da iyi olacak. Bununla ilgili de çok güzel çalışmalar yapılıyor. Sahil yolunun 11 kilometresi bitiyor ve Van’ı gölle buluşturuyoruz. Bununda turizme ciddi bir katkısı olacak. Çevremizdeki ülkelerden oralara turist çekeceğiz. Van’da bir artısı olacak.” Dedi.

VALİ BALCI: VAN’IN ÜRETİMİNE KATKI SAĞLAMAMIZ LAZIM

Eski Van Şehrini ayağa kaldıracaklarını hatırlatan Balcı, “Orası da bir turizm ve kültür merkezi olacak. Kentin tarihi, kimliği ve kişiliğine uygun buralarda çalışma yapıyoruz. Buda aynı zamanda büyük ve dev bir proje olacak. Oralarda bulunan tarihi değerlerinde restorasyon çalışmaları yapılacak. Buraları da Van’a kazandırmış olacağız. Van’ı kültür, sağlık, eğitim ve turizm merkezi haline getireceğiz. Van, çevre illere de enerji pompalayan bir şehir. Hepimiz birlikte bu kentin geleceği için çalışacağız. Van’da biz bunu gerçekleştirdik ve hep birlikte çalışıyoruz. Çünkü Van’ın üretimine katkı sağlamamız lazım. Şehirde daha yapılacak çok işimiz var. Çok güzel işlerde yapıyoruz. Hem Van’ın günlük sorunlarını çözüyoruz hem de kenti geleceğe hazırlıyoruz. Türkiye çok hızlı ilerliyoruz ve Van’ın da ayak uydurması lazım. “Şeklinde konuştu.

BALCI: 3 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Balcı, “OSB’de 6 tane fabrika bitmek üzere. 2-3 ay içerisinde orada 3 bin kişi istihdam edilecek. Yine 10 tane fabrikanın yer teslimi yapıldı. 3 tanesi yapılıyor, 7 tanesi de başlayacak. Ayrıca 10 tane de biz yapacağız. Hedefimiz 1 yıl içerisinde büyük problemleri çözmek. İyi çalışırsak, Allah da nasip ederse 1 yılda, 18 bin ile 20 bin kişiyi tekstilde istihdam edebileceğimizi öngörüyorum” diye aktardı.

“EĞİTİME İLİŞKİN 4 MİLYARLIK YATIRIMIMIZ VAR”

Yapacakları projelerden söz eden Balcı, “Eğitime ilişkin 4 milyarlık yatırımımız var. 105 tane anaokulu yapıyoruz. 100 tane ilkokul, ortaokul yapıyoruz. Spor alanları, kütüphaneler… Bunlar alt yapıya müthiş bir katkı sağlıyor. İnşallah kültür merkezinin temelini atacağız. Bütün ilçelere bebek ve çocuk kütüphaneleri, yüzme havuzları, kapalı spor salonları yapacağız. Kütüphaneleri geliştiriyoruz. Vanlı çocukları üniversite sınavlarına hazırlamak için 70 bin kişi ile başlıyoruz. Arzulu, istekli, fedakar öğretmenlerimizle beraber Vanlı çocuklarımızı üniversite sınavlarına hazırlamak için mücadele ediyoruz. Hedefi de koyduk, akademik anlamda 5 yılda 5’e sokacağız. Bu işler iddialı ve inançlı adamların işi. Memleket ve millet adına iddiası, inancı olmayan adamlar inanmaz. Biz Van’a, Vanlı hemşehrilerimize inanıyoruz. Biz Van’ın hizmetkarıyız. Biz hep beraber bunu yapacağımıza inanıyorum” dedi.

GÜLER: FUARLAR İLİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR

İpekyolu Expo Fuar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ise şunları söyledi: “13 yıl önce bu fuarının ilkini bir halı sahada başlatmıştık. Bugün ise bir tane fuar merkezinde 12’ncisini düzenliyoruz. Bu fuarların ekonomiye ve tanıtıma ciddi katkıları vardır. 2007 yılından bu güne kadar çizgimizi hiçbir zaman bozmadan bu fuarları devam ettirdik. Bu süre zarfında 3 bin firmayı 5 milyon ziyaretçiyle buluşturduk. İlimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağladık. Van stratejik bir konumda yer alıyor ve fuarlar bizim ilimiz için çok daha önemlidir.”

“250 FİRMA KATILIM SAĞLAMIŞTIR”

“Van’da yaptığımız birçok fuarla bölgedeki lokomotif illerden biri olduğumuzu belirtmek istiyorum. İleri tarihlerde de Van’da önemli fuarları ziyaretçilerle buluşturacağız. Sağlık fuarıyla birlikle buralara birçok yatırımcıyı ve akademisyeni Van’da buluşturacağız. Yurt dışında başta Irak, İran olmak üzere 25 ve ülke genelinde ise 55 stant olmak üzere toplamda 80 stantla birlikte 250 firma katılım sağlamıştır. Bundan sonra daha da başarılı fuarlar yapmak için elimizden geleni yapacağız.”

Editör: TE Bilisim