ŞEHRİVAN HABER -  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 17-23 Temmuz arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Bayramdan önce 5 bin seviyesinde seyreden vaka sayısı dün itibariyle 19 bin 761’e kadar yükselirken bu yükseliş son açıklanan vaka haritasına da yansıdı. Doğu Anadolu bölgesinde patlama olduğu görülürken Van bu hafta yine vaka sayısını artırdı.

İllere göre haftalık vaka sayısı açıklandı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her hafta olduğu gibi twitter hesabı üzerinden verileri paylaştı. Bakan koca, “İllerimizde 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgını kontrol altında tutma gücümüzü zora sokmayalım. Aşı olup tedbirlere uymak zorundayız.” Sözleri ile paylaştığı haritada il il son sayıları paylaştı.

DOĞU İLLERİNDE VAKA PATLAMASI VAR!

Haritada Doğu illerinde müthiş bir vaka yükselişi olduğu görüldü. Türkiye’nin vaka rekoru il ve nüfus bazında Siirt ilinde kırılırken her 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı 748,39 olarak paylaşıldı. Siirt’i büyük bir vaka artışı ile Ağrı, Diyarbakır, Giresun, Van illeri izledi. Türkiye’nin batısındaki durumun daha iyi olduğu gözlenen haritada Van’da ise 17-23 Temmuz haftası aralığında 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka 126,03 olarak verildi.

VAN’DA HER HAFTA BİNLERCE VAKA GÖRÜLÜYOR!

Nüfus bazında değerlendirildiğinde Van’da haftalık 1500’e yakın vakanın pozitif çıktığı sonucuna ulaşılırken kentin önceki haftaya göre vaka sayısını artırdığı da görüldü. Kurban bayramında ciddi bir hareketliliğin yaşandığı bununla birlikte kalabalık düğünlerin, taziyelerin, etkinliklerin düzenlenmeye devam ettiği kentte hastanelerde ise ciddi bir yoğunluk yaşandığı öğrenildi. Öte yandan yapılan tüm girişimlere rağmen aşılamada ise hala yüzde 55 bandında olan Van aşı haritasında ise kırmızı iller arasında durmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilisim