İlimiz sınırları içerisinde;

Hafta içi ve hafta sonlarında 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Sokağa çıkma yasağında şehirlerarası seyahatler ile ilgili daha önce belirlenen usul ve esaslar aynen devam edecektir.

Lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı ile kıraathane, çay bahçesi vb. işyerleri;

% 50 KAPASİTE SINIRLAMASINA TİTİZLİKLE UYULACAKTIR

Çalışma Rehberinde yer alan mesafe koşulları göz önünde bulundurularak % 50 kapasite sınırlamasına titizlikle uyulacaktır. Mekânda bulunabilecek masa/koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek en fazla kişi sayısı tespit edilerek her kesin görebileceği bir yere asılacaktır. Yeme/içme yerlerinde bir masada aynı anda en fazla 4 kişinin oturmasına müsaade edilecektir.

YEME/İÇME YERLERİ 19:00-21.00 SAATLERİ ARASINDA PAKET SERVİSİ YAPACAK

Yeme/içme yerleri 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecektir. Yeme/içme yerleri 19:00-21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel/al şeklinde hizmet verebilecektir. Yeme/içme yerleri 21.00- 24.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet verecektir.

HES KODU SORGULAMASI ZORUNLU OLACAKTIR

İnternet kafe/salonu, bilardo salonu, lunapark, hamam, sauna, masaj salonu gibi yerler;

07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecektir. % 50 kapasite sınırına uyarak, içeride aynı anda bulunabilecek en fazla kişi sayısı tespit edilerek her kesin görebileceği bir yere asılacaktır. Girişte HES kodu sorgulaması zorunlu olacaktır.

Yüzme havuzu vb. tesisler aşağıdaki hususlara uymak kaydı ile faaliyet gösterebilecektir. 09.00-19.00 saatleri arasında hizmet verebilecektir. Girişte HES kodu sorgulaması zorunlu olacaktır. Seyirci/refakatçi/misafir alınmayacaktır.

HALISAHALAR 09.00-19.00 SAATLERİ ARASINDA HİZMET VEREBİLECEKTİR

Halı sahalar aşağıdaki hususlara uymak kaydı ile faaliyet gösterebilecektir. 09.00-19.00 saatleri arasında hizmet verebilecektir. Girişte HES kodu sorgulaması zorunlu olacaktır. Seyirci/refakatçi/misafir alınmayacaktır.

NİKAH VE DÜĞÜNLER 1 SAATTLE SINIRLI

Nikâh ve nikâh merasimi şeklindeki düğünlerin yapılacağı yerler, aşağıdaki hususlara uymak kaydı ile faaliyet gösterebilecektir. Kişi başına en az 8 m2 alan ayrılacaktır. Katılımcı sayısı 100’ü geçmeyecektir. 1 saatle sınırlı olacak şekilde yapılabilecektir.

Nikâh/düğün salonu işletmelerince yapılacak her türlü organizasyonların en az üç gün öncesinden Kaymakamlıklara, e-Devlet e-başvuru sistemi üzerinden ya da doğrudan dilekçe ile bildirilecektir.

Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek her türlü etkinlikler aşağıdaki hususlara riayet etmek şartıyla yapılabilecektir.

Kişi başına 8 m2 alan bırakılacaktır.

Aynı anda bulunabilecek en fazla kişi sayısı 300’ü geçmeyecektir.

İlgili kurum/kuruluşların yetkililerince her türlü tedbir alınacaktır.

Yapılacak her türlü etkinlik, Kaymakamlıklara en az üç gün öncesinden bildirilecektir.

Eğitim ve Öğretim faaliyetleri ile ilgili alınan Kararlar aynı şekilde devam edecektir.

Sinema salonlarının faaliyetlerine 12 Mayıs 2021 tarihine kadar ara verilecektir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur

Editör: TE Bilisim