ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-ŞABAN BEYAZSAÇ


Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi’yle 10 ilin valisi yer değiştirdi. 9 ilin valisi Vali Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirilirken, 9 ile ise yeni vali atandı. Kararnameyle Van Valisi Mehmet Emin Bilmez Vali Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Valiler arasında yer aldı. Van’daki Valilik görevine ise Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı atandı. Yeni Vali dün itibarıyla kentte gelen Ozan Balcı, göreve başlarken Van ile ilgili ilk değerlendirmesini de makamındaki ilk açıklaması ile paylaştı. “Temel felsefemiz asla yılmayacağız, yorulmak yok, bezginlik yok, beni ilgilendirmez diye bir şey de yok.” Sözlerine yer veren Vali Balcı, kentte değer üretmeye çalışacaklarını ifade etti. Van’daki ilk görev gününde Valilik önünde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Vali yardımcıları, kaymakamlar ve kurum amirleri tarafından karşılandı.

VAN VALİSİ BALCI GÖREVE BAŞLADI!

Göreve başlayan Van Valisi Dr. Ozan Balcı, makamında yaptığı kısa açıklamada görevinden dolayı devlet büyüklerine teşekkür ederek, kente ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Benden önce hizmetlerde bulunan tüm valilerimize teşekkür ediyorum. Van, bir kadim ve Türkiye’nin serhat şehri. Buranın imarında ve inşasında birçok insanımız katkı sağlamış. Bu memlekete faydası olan herkesten Allah razı olsun. Bu bir bayrak yarışı. Bizim görevimiz taş üstüne taş koymak, tuğla üzerine tuğla koyabilmektir. Bu hizmet yarışını 1 metre daha yukarıya çıkarabilmek, bayrağı biraz daha yukarıya koyabilmektir. Biz bunu ekip arkadaşlarımızla beraber yapacağız. Biz idarenin başı olarak temel felsefemiz, insanı yaşat ki devlet yaşasın. Devletin gerçek sahibi her zaman millettir. Milletimize hizmet etmek bizim için şereflerin en büyüğüdür.”  

BALCI: VAN’A HİZMET EDECEĞİZ

Van’a hizmet edeceklerini belirten Balcı, “Buralara hizmet etmek bizim için şereftir. İnşallah Van’ın imarına, inşasına Vanlı hemşerilerimizin huzuruna, refahına burada bulunan arkadaşlarla hep beraber katkı sağlamaya devam edeceğiz. Biz bunları yaparken nasıl yapacağız onu da ifade edeyim; Tam bir adalet duygusuyla, merhametle, herkesi dinleyerek, istişare ederek yapacağız. Şeffaf bir şekilde yapacağız. Daha önce yaptığımız çalışmaları da hep bu şekilde yaptık. Van’ın eğitiminden sporuna, sosyal politikalarından sağlığına, kültür turizmden iletişimine, ulaşımından enerjisine, ticaretinden ormanına, köy altyapılarının geliştirilmesinden şehrin geleceğe hazırlanmasından, kadınından erkeğine, yaşlısından gencine Van’ın bütün kesimlerine bütün parçalarına dokunarak şehre değer üretmeye çalışacağız.”

“BENİ İLGİLENDİRMEZ DİYE BİR ŞEY DE YOK”

Değer üreten insanları değerli kılacaklarını ifade eden Balcı, son olarak şunları söyledi: “Benim temel yönetim felsefem şudur; bir sıkıntı bir sorun varsa o bizi ilgilendirir. Çünkü bu görev bize emanet edildi. Bunu devletimiz bu görevi bize takdir etti. Milletimizde bize emanettir. Emanet bilinciyle sahip çıkacağız. Bugün geldiğimiz gibi de yüzümüzün akıyla görev bayrağını bir arkadaşımıza devredip bir başka millete hizmet etmeye devam edeceğiz. İş yaparken herkese eyvallahımız var. Temel felsefemiz asla yılmayacağız, yorulmak yok, bezginlik yok, beni ilgilendirmez diye bir şey de yok. Buradaki arkadaşlarımız da son derece dinamik çalışan arkadaşlardır. Aşkla, şevkle, canla memleketi ve milleti severek Van’a, Vanlı hemşerilerimize değer üreteceğiz. Hayatı ve yaşamı kolaylaştıracağız. Şehrin geleceğe hazırlanmasında katkı sağlayacağız.”

Editör: TE Bilisim