ŞEHRİVAN HABER/ Şaban BEYAZSAÇ: Türkiye’nin küçükbaş hayvancılıkta ilk sırasında yer alan Van’da hayvancılığa bir destek de Van Valiliğinden geldi. Valilik tarafından yapılan açıklamada hayvancılık yapan insanlarımız bundan sonra aşılarını ücretsiz yapılacağını duyururken Van Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Akgül ise hayvancılık için çok önemli adım olduğunu söyledi.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "Hayvan Yetiştiricilerimize Müjde! Aşılar ücretsiz oldu Hayvancılığın önemli merkezlerinden olan ilimizde bundan sonra şap aşısı hariç, sığır brusella, koyun keçi brusella, şarbon, koyun keçi vebası aşılarından ücret alınmayacak. Sadece aşı uygulama bedeli alınacaktır."  Denildi.

“HAYVANCILIĞA BİR ADIM DAHA YAKLAŞIYORUZ”
Ücretsiz aşı hakkında Şehrivan’a değerlendirmede bulunun Van Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Akgül, “Hayvancılık için Van bölgesi çok önemi bir yerdir. Salgın hastalıklar bakımından özellikle İran’ın hayvanları çok korunaklı olmaması nedeni ile aşı ve koruma tedbiri olmaması Van bölgesinde yetiştirilen hayvanlar daima sınırlardan gelen salgın hastalıkların muhatabıdırlar. Bu bölgenin bütünü ile ücretsiz aşılarla, aşılanmış olması bu kararın verilmiş olması çok önemlidir. Bu kararın verilmesi insanlarımız bundan sonra bu ücretsiz aşılarla daha rahat aşılarını yapabileceklerdir. Bu aşı ile bizim için son derece önemli olan iki hastalıktan brusella ve şap hastalığından korunmuş olacağız. Devletin almış olduğu bu karar son derece önemli bir karardır. Vatandaşımızın cebinden herhangi bir ücret çıkmadan hayvanlarını aşılayacaklardır. Buradan emeği geçen bütün yetkililere teşekkür ederim.” Dedi.

Editör: TE Bilisim