ŞEHRİVAN HABER: HAKAN İZGİ

Van’da, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de katılımıyla “2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı” gerçekleşti. Edremit Uygulama Otelinde düzenlenen toplantıya Bakan Özer’in yanı sıra, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Van Valisi Dr. Ozan Balcı, AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ve çok sayıda öğretmen katıldı. Toplantıda konuşan Van Valisi Ozan Balcı, “Van’ın bütün okullarını kitapla dolduracağız” dedi.

BALCI: VAN’I KİTAPLARIN VE KÜTÜPHANELERİN OLDUĞU İL HALİNE GETİRECEĞİZ

Balcı, devletin bütün imkanlarını eğitim camiasının hizmetine vereceklerini belirterek, “İnşallah sizden aldığımız destekle eğitime, bilgiye, bilime, kültüre, yazmaya, okumaya bütün gücümüzle yılmada, yorulmadan, küsmeden, darılmadan aşkla, şevkle, canla başla eğitim camiasının hizmetindeyiz. Devletimizin bütün imkan, kabiliyet ve potansiyelini eğitim camiasının hizmetine vereceğiz. Hem Valiliğin hem de Büyükşehir Belediyesi’nin bütün imkanlarından eğitimi bir numaralı konu olarak ilan ettik. Hazırlık yapıyoruz. Türkiye’nin en zengin kitaplarını ve kütüphanelerinin olduğu il haline getiriyoruz Van’ı. Bütün okulları kitaplarla dolduracağız. Onları da okutacağız inşallah” dedi.

“ÖĞRETMENLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ”

Her zaman öğretmenlerin yanında olduğunu dile getiren Balcı, “Akademik anlamda da Van, hak ettiği seviyeye gelecek. Ben eğitimcileri, bilgiyi seven öğretmenlere dost bir idareci olarak her zaman onların yanındayım. Benim görevim eğitimcilerin işini kolaylaştırmak, onlara yardımcı olmak, onların yanında ve yakınında olmak, onlara güven vermek. Bunu da mesleki hayatımız boyunca yapmaya çalıştık. Çünkü onlar Türkiye’mizin geleceği olan çocukları hazırlıyorlar. Öğretmenler memur değil bilginin taşıyıcısı. Aynı zamanda sanatkarlar. İnşallah öğretmenlerin dostu olan bir idareci olarak elimden geldiği kadar onların hayatlarını kolaylaştıracağız. Onlar da memleketimizin geleceğini hazırlayacak, çocukların işini kolaylaştıracak” diye aktardı.

Editör: TE Bilisim